Indústria farmacèutica

Pfizer assaja amb una píndola antivírica contra la Covid-19

Pfizer assaja amb una píndola antivírica contra la Covid-19PFIZER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa farmacèutica Pfizer està treballant en una píndola antiviral per poder fer front al coronavirus, segons va anunciar el CEO de l’empresa nord-americana Albert Bourla a la cadena CNBC. En aquesta ocasió, el que està treballant la farmacèutica no seria un fàrmac que actués preventivament com el virus, tal com funcionen les vacunes, sinó que és una pastilla per ingerir per via oral i que ha de permetre combatre els símptomes un cop contreta la malaltia.

Quan se li va preguntar al CEO de Pfizer sobre una article publicat dilluns en el rotatiu The Telegraph, que afirmava que s’estaven realitzant ja assajos clínics als Estats Units i Bèlgica amb voluntaris adults que prenen píndoles dissenyades per proporcionar una “cura” per a la Covid-19, Bourla va reconèixer que “és cor­recte” i va afegir que els tractaments de Pfizer estan “funcionant”. Bourla va explicar que l'empresa està provant dos antivirals, un que s’aplica via intravenosa i un altre que s’administra via oral. A més, el directiu de la farmacèutica va assenyalar que Pfizer s’està enfocant en l’opció oral perquè “brinda diversos avantatges”, i el principal benefici és evitar un viatge a l’hospital o un altre proveïdor d’atenció mèdica per rebre el tractament.

La data en què podria estar enllestida la investigació per tenir disponible l’antiviral fixa l’horitzó a final del 2021. “Fer front a la pandèmia de Covid-19 requereix tant la prevenció a través de la vacuna com el tractament dirigit als que contreuen el virus. Atesa la manera com el SARS-CoV-2 està mutant i l’impacte global continu del coronavirus, sembla fonamental tenir accés a opcions terapèutiques tant ara com més enllà de la pandèmia”, va assegurar Mikael Dolsten, director científic i president de recerca, desenvolupament i medicina mundial de Pfizer en un comunicat difós fa un mes per la companyia, en què ja posava sobre la taula el que va confirmar Bourla.

tracking