Fins a 40.000 inscrits al registre per vacunar-se

La taxa de reproducció del virus es manté per sota de l’1 i els casos actius van a la baixa

Fins a 40.000 inscrits al registre per vacunar-seFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma informàtica que va idear el Govern per tal de poder tenir un procés de vacunació ordenat i voluntari ja supera els 40.000 inscrits. Així ho va exposar la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant la roda de premsa celebrada ahir, en què va abordar la situació sanitària i epidemiològica del país en relació amb la pandèmia mundial provocada per la Covid-19. “Estem molt contents pel ritme d’inscripcions al sistema per seguir el procés de vacunació”, va afirmar la número dos del ministeri de Salut, després d’anunciar que la xifra d’inscripcions ahir era de 40.076 A més a més, Mas va recordar que “els ciutadans que s’hi vulguin inscriure ho poden fer mitjançant la pàgina web”, però va afegir que “aquelles persones que els sistemes informàtics els costen més s’hi poden apuntar mitjançant una trucada telefònica al número habilitat”.

Quant punt en què es troba l’administració de vaccins al Principat, Mas va exposar que en total ja s’han inoculat 28.881 vacunes després que ahir se n’injectessin un total de 21. D’aquestes, fins a 24.182 representen una primera dosi, computant les diferents tipologies que han arribat al Principat. Pel que fa a les segones dosis, aquestes s’eleven fins a 4.699.

Tendència a la baixa

La situació epidemiològica del país està registrant una lleugera tendència a la baixa. “La taxa de reproducció del virus es manté per sota de l’1. Actualment, tenim la rho a 0,89”, va exposar Mas. La secretària d’Estat va parlar de les dades sanitàries, les quals ahir van registrar un total de 34 nous casos, així que els contagis per coronavirus d’ençà que va començar la pandèmia s’eleven fins a 13.232. En relació amb les persones que es troben actualment contagiades per Covid-19, la xifra es manté en 423, la mateixa que hi havia dijous passat, que consolida la lleugera tendència a la baixa dels darrers dies. Un altre dels punts que va repassar Mas són les persones que han aconseguit superar la malaltia, que després de les altes decretades les darreres hores s’eleven fins a 12.684. Finalment, i en relació amb les defuncions, la xifra no va variar en no produir-se’n cap i es manté en 125. Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha divuit persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. D’aquestes, set es troben internades a la unitat de cures intensives, cinc de les quals amb necessitat de ventilació mecà­nica.

Quant al sistema escolar, la número dos de Salut va indicar que ahir hi havia un total de 61 aules que estaven sotmeses a algun tipus de vigilància. D’aquestes, 38 estaven considerades actives i 23 de manera passiva. Cal destacar que entre les classes que es troben sota control ministerial, n’hi ha un total de 13 que es troben totalment confinades, mentre que fins a 25 tenen algun tipus d’aïllament parcial. Mas va explicar que, sobre l’arribada de més vacunes sigui per Espanya, França o Portugal, “no tenim cap novetat, però estem convençuts que arribaran noves remeses a començament de maig”. Per cloure la compareixença, la secretària d’Estat va recordar que el Govern “està treballant en el decret de mesures per a qui vingui del Brasil o Sud-àfrica, i ara hi inclourem també l’Índia”.

TORNEN LES VISITES A L'HOSPITAL

Els pacients que es troben ingressats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell ja poden tornar a rebre visites des d’ahir, segons va anunciar el SAAS en un comunicat. En el mateix text, es va fer públic que es permet l’entrada d’un acompanyant per visitant que haurà de ser sempre el mateix “per garantir al màxim les mesures de protecció i seguretat”. Pel que fa a l’horari de les visites als ingressats, aquest serà limitat i anirà de dilluns a diumenge de les 12 a les 15 hores i des de les 18 a les 21 hores. Cal recordar que les visites al centre hospitalari es trobaven prohibides des del 26 de març arran de la detecció d’un brot de Covid que va afectar dos malalts i dos treballadors, i que va obligar a tancar dues plantes de les instal·lacions mèdiques.

tracking