Catalunya reobre bars i restaurants fins a les onze de la nit el 9 de maig

El canvi en les mesures restrictives coincideix amb la finalització de l’estat d’alarma

Catalunya reobre bars i restaurants fins a les onze de la nit el 9 de maigFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat de Catalunya va anunciar ahir que a partir del 9 de maig i coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma a l’Estat espanyol permetrà ampliar l’obertura als bars i restaurants fins a les onze de la nit. Així ho van explicar durant la compareixença davant la premsa la consellera de Salut catalana, Alba Vergès, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón.

La titular de Salut catalana va exposar que l’alta cobertura pel que fa a l’administració de vacunes i l’estabilitat de la situació epidemiològica permet mantenir les mesures i fer una lleugera flexibilització. Bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda tant en interiors com en exteriors. Precisament, sobre aquesta situació i la possibilitat que s’hagués de tirar enrere, Vergés va indicar que “hauria de passar una hecatombe molt gran perquè no es pugui realitzar”.

Tot i que inicialment s’havia dit que els parcs, tancats des de final d’estiu, podrien reobrir dilluns vinent, finalment la Generalitat de Catalunya va optar per esperar una setmana més. A més a més, la resolució que entra en vigor a partir de la setmana vinent només introduirà canvis menors i permetrà la reobertura dels parcs infantils més enllà de les vuit de la tarda. Un altre dels canvis serà que es permetran les assemblees esportives amb un 50% d’aforament, amb una limitació de 500 persones en condicions normals o de 1.000 si hi ha ventilació forçada.

Quant al toc de queda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va dir que “estem treballant en el decret que presentarem dimarts, i també tenim obertes altres vies”. Sàmper no va descartar tampoc unir-se a la petició del govern basc de tenir un estat d’alarma a la carta. De fet, ho va lligar amb l’evolució de les dades epidemiològiques. No obstant això, el conseller d’Interior va deixar clar que sense l’estat d’alarma “caldrà un nou instrument que aixoplugui les mesures”.

tracking