Justícia

Tres anys i mig condicionals per amenaçar de mort la parella davant la filla

Ho va fer després de veure un missatge d’un home al mòbil de la dona, de qui s’estava separant

Tres anys i mig condicionals per amenaçar de mort la parella davant la fillaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat a tres anys i mig de presó condicional un home 44 anys, resident de nacionalitat portuguesa, per haver amenaçat de mort amb un ganivet la parella, haver-ho fet davant de la filla dels dos i haver-la maltractat també davant de la menor. La sentència assenyala que la no entrada a presó està condicionada a no entrar en contacte amb la víctima durant un període de quatre anys.

Els fets van succeir el 25 de gener del 2019 quan la parella, amb una filla de 8 anys, es trobava en procés de separació però compartint pis a Encamp. Aquell dia, cap a les 20.50 hores, quan estaven la parella i la nena al pis, el processat es va adonar que la seva esposa havia rebut al telèfon mòbil diversos missatges de contingut sexual d’un altre home. Davant del descobriment de la possible infidelitat de la dona, en presència constant de la menor, es va enfadar molt i va recriminar a la dona que no volia que portés un altre home a casa i encara menys amb la seva filla, tot insultant-la i dient-li especialment “eres una cualquiera”. Seguidament, es va dirigir cap a la cuina, va agafar tres ganivets de grans dimensions, dos en una mà i el tercer a l’altra, i els va esgrimir contra la dona, tenint les puntes en la seva direcció.

La dona el va advertir que anava a trucar el servei de policia i aleshores el processat va tancar la porta d’entrada del pis, i tot seguit esgrimint els ganivets contra ella li va dir: “Si llamas a la policía te mato a ti y luego me mato yo y aquí en casa no entra nadie porque los mato también”, mentre la menor estava al seu costat, plorava i suplicava al pare de no fer mal a la mare.

Davant d’aquesta situació i l’estat alterat del marit, la dona va agafar la menor i va anar a una habitació per trucar als cunyats, veïns del mateix edifici, perquè intervinguessin, mentre el processat continuava cridant que la mataria, que es mataria i que mataria tothom que entrés al pis. Després de l’arribada al pis del germà i de la cunyada del processat, aquest va continuar amenaçant la seva esposa amb els ganivets, li va treure el telèfon mòbil de la mà i es va negar a tornar-lo. Va actuar igual amb el telèfon fix de casa amb el qual l’esposa volia trucar a la policia, llançant-lo al terra i trencant-lo, i li va dir: “Yo no voy a ser feliz pero tú tampoco, yo me voy a encargar que tú tampoco lo seas jamás, me voy a encargar de eso”, abans de marxar del pis.

tracking