Repunt de contagis amb una cinquantena de nous positius

Repunt de contagis amb una cinquantena de nous positiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut va informar ahir que hi havia hagut un repunt de casos diaris amb 50 contagis nous en relació amb els que hi havia dimecres. La cinquantena de nous positius van elevar el nombre de casos totals des de l’inici de la pandèmia, a mitjan març de l’any passat, a 13.198 persones. Amb tot, els malalts actius van disminuir durant la jornada d’ahir passant dels 433 als 423 actuals, arran de les 60 altes noves registrades, que van situar el nombre total de curats en 12.650.

D’altra banda, l’hospital Nostra Senyora de Meritxell comptava ahir amb tres pacients més que dimecres i se situava amb 17 ingressats per coronavirus. D’aquests, deu es trobaven a la planta habilitada per a malalts de Covid-19 i set a l’UCI, amb cinc que necessitaven ventilació mecànica. Pel que fa a les defuncions per Covid, el nombre es manté en 125.

Pel que fa a l’evolució de la vacunació, durant la jornada de dimecres es van administrar 258 dosis del vaccí, que elevava a 28.860 el total d’injeccions posades. Del nombre total, més de 24.000 corresponen a la primera dosi de les dues que es preveuen per a cada ciutadà.

El ministeri de Salut també va informar ahir sobre l’afectació de la pandèmia als centres escolars. Així, el nombre d’aules sota vigilància activa va caure ahir considerablement respecte de dimecres, amb 33 aules (fa dos dies n’hi havia 44), de les quals 11 estan en aïllament total i 22 en parcial. A més, hi ha 28 classes en vigilància passiva.

Cal recordar que, malgrat que puntualment el nombre de contagis creix, fa setmanes que Salut defensa, amb les dades a la mà, que els casos s’han estabilitzat. Això, juntament amb el fet que bona part de la població de més risc, la gent gran, ja està vacunada, ha permès al Govern flexibilitzar una mica les restriccions especialment en bars i restaurants a partir de la setmana que ve.

tracking