La Unió Hotelera advoca per la flexibilització gradual

La Unió Hotelera advoca per la flexibilització gradualFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“No esperem que vinguin els turistes per relaxar mesures”, sosté el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol. El sector advoca per una flexibilització progressiva d’aquí a l’estiu per tal d’estar preparats per a l’arribada de visitants amb una situació sanitària òptima. “Ho hem fet bé tots plegats fins aquí, la situació és bona i no cal esperar fins a principi de l’estiu”, afegeix Pujol.

El sector veu un baló d’oxigen en l’augment de comensals per taula que va aprovar dimecres el Govern malgrat que “no és suficient”. La patronal hotelera (que entre els associats té restaurants i també algun bar) compartia amb la Unió de Bars la demanda de sumar una hora més, fins a les nou, a l’horari d’obertura dels establiments que serveixen essencialment begudes. Entenen que potser la decisió de l’executiu té l’objectiu d’anar relaxant restriccions a mesura que comprovin que no hi ha un empitjorament de les dades epidemiològiques cada cop que es faci un pas endavant. Però Pujol assenyala que “ho continuarem demanant” i que una hora més d’obertura no ha de suposar un risc afegit.

Sobre els comensals per taula, que passen de quatre a sis, apunta que és un respir per a la restauració. “Dona un marge de maniobra brutal”, apunta, i s’eviten els problemes derivats de la restricció com ara grups que s’havien de dividir en dues taules si és que volien dinar o sopar a fora. El director de l’entitat hotelera va defensar, a més, que s’ha demostrat que els establiments estan fent les coses bé i que no han estat un focus de contagi. Per això insisteix en la necessitat de seguir avançant des d’ara fins a l’estiu perquè “el tema no ha de ser que arribin els turistes i que obrim de cop tot i això sigui una festa” que és, entén, el que podria posar Andorra en una situació sanitària complicada.

I sobre l’estiu, la Unió Hotelera està a l’expectativa però amb la certesa que l’inici de juliol ha de ser bo pel pol d’atracció que suposa l’arribada del Tour de França els dies 11 i 12.

tracking