x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Estadística

El preu del metre quadrat augmenta un 13%

El sector immobiliari ho atribueix a les construccions de luxe a les parròquies centrals
Una de les torres ubicades al centre d'Escaldes.

El preu del metre quadrat augmenta un 13%

Una de les torres ubicades al centre d'Escaldes.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/04/2021 a les 12:13
El preu del metre quadrat a Andorra ha augmentat un 13,6% durant aquest primer trimestre en comparació amb les dades de l’any 2020. Així ho va plasmar el departament d’Estadística en una publicació que es va presentar ahir. Es tracta d’una realitat, la de l’increment de preus, que van confirmar des del sector immobiliari. “És cert que en els darrers temps hi ha hagut un increment dels preus pel que fa a la compra dels pisos”, va indicar Laura López, comercial de Picart Immobiliària. López hi va afegir que “hi ha una part important que es deu a les construccions que s’estan fent a les parròquies centrals, on els terrenys per edificar són més cars”.

Una percepció, la que l’augment de preu es deu a les construccions de les valls centrals, que també va indicar el director de l’oficina de Lucas Fox Andorra, Jordi Tàpies. “S’estan portant a terme moltes construccions de luxe, especialment a Andorra la Vella i Escaldes, que és on el sòl és més car, i això fa incrementar el preu de la mitjana”, va reflexionar Tàpies. No obstant això, el director de l’oficina de Lucas Fox Andorra va posar una altra casuística sobre la taula i va comentar que “hem de pensar que amb la darrera modificació de la Llei de l’habitatge que es va fer s’obliga, per exemple, que hi hagi uns aïllaments més complets i altres millores en la construcció. Aquesta situació també fa que s’encareixi la construcció i en definitiva el preu de venda”. Tàpies va afegir que gran part dels compradors dels immobles són “clients estrangers”. Pel que fa a la ubicació va indicar que “estem treballant amb un 80% que provenen de França i Espanya”, però va destacar que “de la resta hi ha una part important que provenen del centre d’Europa o de les illes Britàniques”.

Per la seva part, el president de l’AGIA, Jordi Galobardas, va manifestar que “hem de tenir en compte que l’any passat no va ser una anualitat normal per tal de prendre dades i referència, perquè es va veure tot afectat per la pandèmia”.
 
EL 40% D'ACCIDENTS SÓN A LA CAPITAL
Andorra la Vella va registrar durant el 2020 la majoria dels accidents de circulació del país, amb un 40% dels successos, segons va anunciar ahir el departament d’Estadística. Així doncs, durant l’anualitat se’n van produir un total de 419, un 19,7% menys que el 2019, i el 40,3% van tenir lloc a la capital, mentre que el segon lloc que més en va acumular va ser Escaldes-Engordany, amb un 14,3%. Cal ressenyar que el mes que hi van haver més sinistres va ser al febrer, abans de l’inici de la pandèmia.
ELS COMERÇOS ACTIUS SUPEREN ELS 10.000
Andorra ha superat la xifra de 10.000 comerços oberts, passant dels 9.943 que hi havia l’any passat als 10.096 que estaven registrats el 31 de març, que en valor percentual va suposar un increment d’un punt i mig.

Els sectors que més han contribuït a aquest augment són els de les activitats professionals, científiques i tècniques, que van registrar l’obertura de 85 establiments, informació i comunicacions, amb 28, i comerç a l’engròs i al detall de reparació de vehicles de motor i motocicletes, amb un increment del 0,6% amb 18 locals nous oberts. Precisament el sector de l’automoció és el més representat ja que compta amb un total de 2.976 establiments, seguit de les activitats professionals, científiques i tècniques, (1.741) i hostaleria (1.036).
Etiquetes
  • #3 Gràcies Filloy
    (30/04/21 11:35)

    Gràcies al Ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut per no fe res!!!

    Respondre
  • #2 Andorrà
    (30/04/21 11:27)

    Espot i els 10+ anys de DA... I si després d'aixó seguim sense aprendre, potser es que ens ho mereixen i tot...

    Respondre
  • #1 gràcies espot pel teu llegat!!!
    (30/04/21 09:05)

    gràcies espot pel teu llegat!!!

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts