Baixada a 34 contagis nous i 40.000 inscrits per vacunar-se

Els ingressats per Covid es redueixen a 14 amb sis persones a l'UCI

Helena Mas ha actualitzat les dades sanitàries aquest migdiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El repunt de casos de Covid que es va registrar ahir amb mig centenar de positius nous no ha tingut continuïtat avui i les contagis tornen a baixar amb 34 afectats més pel virus. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha manifestat que no hi ha cap explicació específica per a la pujada notificada ahir perquè no s'ha detectat cap brot del virus en particular i ho atribuït a "l'evolució de dents de serra de la pandèmia que va fent oscil·lacions". Mas ha destacat que la taxa de reproducció continua com dimecres en 0,89 el que "porta a pensar en una estabilització progressiva" de la incidència de la malaltia.

Helena Mas ha remarcat que el Govern està satisfet per l'augment de les inscripcions a la plataforma de vacunació que avui suma 40,076 persones i ha tornat a fer una crida a tota la ciutadania perquè s'apunti al registre per poder entrar al procés d'immunització. El nombre de vaccins administrats ha pujat a 28.881 amb els 21 que es van posar durant la jornada de dijous que deixen 24.182 primeres dosis i 4.699 de la segona punxada.

Els casos totals ascendeixen a 13.232 des de l'inici de la pandèmia i la xifra de malalts actius és la mateixa d'ahir, 423. Les altes són 34 que incrementen el global de recuperats de la infecció fins a 12.684 persones, i les defuncions continuen en 125 òbits per Covid.

L'ocupació hospitalària d'ingressats pel virus havia pujat al migdia a 18 pacients, un més que ahir, però el SAAS ha fet públic a la tarda que s'ha reduït a 15 malalts. Els afectats per la Covid a planta són 9 i a l'UCI queden 6 ingressats, dels quals cinc necessiten ventilació mecànica. Al sistema educatiu creix l'afectació pel tancament de dues aules més, són 13 en total, i perquè hi ha tres classes més amb part dels alumnes confinats a casa per positius, amb 25 grups en aquesta situació. El nombre de classes en vigilància passiva es redueix de les 28 d'ahir a 23.

Més vacunes al maig

La secretària d'Estat de Salut ha reiterat que no hi ha cap novetat en la data de subministrament de noves vacunes tot i que ha afirmat que hi ha d'haver arribada de dosis des dels països veïns les properes setmanes i "desitgem que arribin a principi de maig" les remeses pendents d'Espanya i de França. Mas ha assenyalat que es continua treballant "de forma intensa" des dels ministeris d'Afers Exteriors i de Salut per concretar l'arribada de vacunes de Portugal després de l'oferiment que va fer el president de la República, Marcelo Rebelo, en la visita al país per la Cimera Iberoamericana.

tracking