x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Mor una dona de 62 anys ingressada a l'UCI

França envia tres mil noves vacunes d’AstraZeneca que servira per inocular segones dosis
Una dona de 62 anys ingressada a l'UCI és la víctima 125 de la Covid

Una dona de 62 anys ingressada a l'UCI és la víctima 125 de la Covid

Una dona de 62 anys ingressada a l'UCI és la víctima 125 de la Covid

Fernando Galindo
El camió que va traslladar ahir les noves vacunes a l'hospital.

Una dona de 62 anys ingressada a l'UCI és la víctima 125 de la Covid

El camió que va traslladar ahir les noves vacunes a l'hospital.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/04/2021 a les 06:15
La pandèmia s’ha cobrat una nova víctima. Es tracta d’una dona de 62 anys que estava ingressada a l’UCI afectada per Covid i que va traspassar en les últimes hores, segons va anunciar ahir el ministre de Salut. Aquesta defunció ja eleva a 125 les víctimes de la pandèmia des del març del 2020.

Joan Martínez Benazet va destacar ahir durant la compareixença sobre l’actualització de les dades epidemiològiques que la incidència de la quarta onada segueix a la baixa, com reflecteixen indicadors com el descens de la taxa de reproducció fins a 0,89 després d’haver anant creixent “per efecte de la Setmana Santa”. En aquest sentit, els positius nous eren ahir 27 i els pacients actius van quedar en 433, tres menys que dilluns. El total d’afectats se situava en 13.148 des de l’inici de la pandèmia i el de recuperats ascendia a 12.590, amb 29 altes noves des de dilluns.

La reducció de la pressió hospitalària és especialment destacable. El ministre va remarcar que “estem en bona situació des del punt de vista sanitari” perquè queden 14 persones ingressades, set a planta i set a l’UCI, de les quals hi ha cinc malalts amb ventilació mecànica. “Fa uns dies vam arribar a la trentena i ara estem a 14”, va celebrar. Tot i la reducció de pacients a l’hospital, el titular de Salut va voler demanar precaució perquè els pacients tenen major gravetat. “L’afectació és més greu. Per això el tant per cent de pacients ingressats a l’UCI en comparació amb els pacients a planta és alt”, va precisar.
Pel que fa a les aules en vigilància han augmentat a 44, tot i que es mantenen, des de dilluns, en 19 les tancades amb tots els alumnes a casa. La resta tenen part dels escolars aïllats i en vigilància passiva es passa de 23 a 25 grups educatius.


Prevenció per la soca asiàtica

Davant d’una pregunta de la premsa amb relació a si el Govern té previsió d’instaurar algun tipus de quarantena a persones que arribin de l’Índia, el ministre va indicar que el Govern prepara mesures restrictives per a aquestes persones degut a la nova variant detectada al país asiàtic en consonància amb les aplicades pels estats veïns. De fet, segons va anunciar la ministra portaveu d’Espanya, María Jesús Montero, el govern veí va decidir imposar aquesta quarantena que entrava en vigor ahir per a tots els viatgers procedents de l’Índia, ja que el país està registrant nivells rècord de contagis i morts durant els últims dies.
Així doncs, Martínez Benazet va anunciar que els viatgers procedents d’aquest territori hauran de passar una quarantena com els del Brasil i els de Sud-àfrica. “Prendrem les mateixes precaucions que ha anunciat Espanya. Estem preparant un document que es farà públic durant les properes hores o dies”, va afirmar Benazet.


En aquest sentit, el ministre va incidir que la situació a l’Índia ha empitjorat perquè hi ha molta interacció social i un baix nivell de vacunació, una situació molt diferent a la que té actualment el Principat.


Arriben 3.000 noves vacunes

Ahir van arribar al Principat 3.000 noves vacunes més procedents del conveni amb França. Les vacunes, de la marca AstraZeneca, s’utilitzaran per inocular la segona dosi a les persones que ja han rebut la primera i tenen agendada la segona per al mes de juny. El titular de Salut va voler recordar a la població que les vacunes no es poden triar i que, en aquest sentit, les que arribarien a partir d’aquest moment seran variades, tant d’AstraZeneca com de Pfizer o Janssen. “El que és excepcional és que existeixin tantes vacunes i tan segures. Aquest és el missatge que vull fer arribar a la població”, va anunciar Benazet.

Pel que fa al ritme de vacunació, ja s’ha assolit la fase quatre, és a dir, la vacunació a tota la resta de la població. Tot i això, continuen amb prioritat les persones amb discapacitat o en situació de risc.
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts