x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Operació “exitosa” de deute internacional

L’Estat col·loca els 500 milions de bons amb una demanda que quintuplica l’oferta emesa
El ministre de Finances, Eric Jover, i el secretari d'Estat, Marc Ballestà, en roda de premsa.

Operació “exitosa” de deute internacional

El ministre de Finances, Eric Jover, i el secretari d'Estat, Marc Ballestà, en roda de premsa.

SFGA / C. ESTEVE
Actualitzada 29/04/2021 a les 12:03
El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va comparèixer ahir en roda de premsa per celebrar “l’extremament exitosa” operació d’emissió de deute internacional, que va ser col·locada íntegrament per valor de 500 milions d’euros. “Quan es fa una emissió inaugural és difícil perquè hem de fer conèixer la marca país. Optàvem a 500 milions d’euros i hem tingut demandes de 2.500 milions d’euros. Hem quintuplicat l’oferta que proposàvem”, va afirmar ahir Jover, acompanyat també pel secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà.

Concretament, Jover va detallar que han rebut sol·licituds de 157 inversors amb perfils “molt diversos”, ja que provenien d’almenys 20 països diferents. L’operació, llistada a la plaça financera de Luxemburg, s’ha tancat a 10 anys i amb un tipus d’interès de l’1,25%, quelcom que el titular de Finances va aprofitar per lloar el seu equip ministerial. “L’última emissió del Govern d’aquesta envergadura va ser a cinc anys amb un tipus d’interès de l’1,75%. Com més llarg és el crèdit, el tipus d’interès és més elevat i nos­altres hem aconseguit rebaixar-lo”, va exclamar.

Per la seva banda, Ballestà va repassar els passos d’homologació internacional realitzats pel ministeri de Finances per acreditar credibilitat davant els inversors estrangers, i va destacar la inclusió d’una auditoria externa durant tot el procés. En aquest sentit, va posar de manifest la importància de l’adhesió a l’FMI “com un pas previ indispensable” per realitzar aquesta emissió de deute internacional.

“Per primera vegada l’organisme financer de més renom en l’àmbit mundial avaluava el funcionament d’Andorra i això ha pogut donar perspectives de futur en els mercats internacionals”, va remarcar Ballestà, que va subratllar l’assessorament legal rebut per part de Crédit Agricole i el Banc Santander a l’hora d’emetre uns bons “sostenibles, socials i verds”.

Paral·lelament, Jover va recalcar que aquest ha estat un repte “que ha implicat un volum de feina molt important” i serveix per fer “un pas més” pel que fa a l’estratègia del Govern de diversificar el deute.

Aquesta emissió de deute internacional va ser anunciada el mes de febrer passat, quan Jover va exposar la necessitat de “refinançar els deutes que ja tenia contrets l’Estat i que vencien el 2021”. D’altra banda, Ballestà va comentar que s’estava valorant la possibilitat de cooperar amb el Banc Europeu d’Inversions a partir del 2022 “en projectes importants d’infraestructures”, com és el cas d’una hipotètica connexió ferroviària amb el Principat, ja que “podria ser una bona via de finançament” per a aquest organisme.
  • #4 sebastian
    (29/04/21 10:42)

    Potser hagués estat millor oferir abans el deute a persones i bancs residents al país...

    Respondre
  • #3 Insert coin
    (29/04/21 09:37)

    Seguim els passos dels anomenats països porcs.

    Respondre
  • #2 Peis peis
    (29/04/21 08:41)

    i tant que exit, tot lo que fa aquest govern es un exit, no podria ser altrament.

    aixo es com dir que hipotecar la teva casa per sempre per malgastar els diners i regalar-los als teus 4 amics i estomacs agraits..

    quin exit agafar prestecs a totareu que tu no pagaras sino els mindundis i penjar-te medalles mentre d´aqui 3 mesos vindras a pujar els impostos..

    Respondre
  • #1 Extremament exitos
    (29/04/21 07:27)

    Al acceptar els bons, també hem acceptat els termes i condicions d'un deute perpètu, de les polítiques d'austeritat i de la pèrdua de sobirania.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts