L'executiu no va permetre l'obertura d'un telecadira al Pas per lleialtat a França

L'executiu no va permetre l'obertura d'un telecadira al Pas per lleialtat a França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va admetre ahir que no va permetre l’obertura d’un telecadira al Pas per lleialtat a França. Fonts de l’executiu van fer aquestes declaracions en resposta a una pregunta parlamentària de la consellera general no adscrita Carine Montaner sobre si el Govern va intentar negociar amb l’entitat explotadora de l’estació d’esquí Grandvalira per tenir un telecadira obert al costat del Pas de la Casa.

Les mesures adoptades per les autoritats franceses respecte del tancament de les pistes d’esquí del seu territori van comportar, en un exercici de lleialtat institucional del Govern, l’adopció d’un seguit de limitacions d’accés dels visitants francesos a les pistes del Principat, tal com s’indica a la resposta a la demanda de la consellera general. Una d’aquestes mesures va ser mantenir tancat el domini del Pas de la Casa.

A la mateixa resposta s’afegeix que tot i l’obertura de les pistes per als andorrans i residents, fet que hauria pogut justificar tenir un telecadira del costat del Pas de la Casa obert i en funcionament per part de la societat explotadora de Pas de la Casa-Grau Roig, es va mantenir el sector del Pas sense cap telecadira en funcionament a fi d’evitar un efecte crida de turistes francesos.

tracking