França tornarà a la normalitat el 30 de juny

Macron anuncia que en aquella data ja no hi haurà cap mesura restrictiva en vigor al veí de nord

Macron no prendrà cap decisió respecte a un nou confinament a França abans de dissabte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 30 de juny és el dia escollit per les autoritats franceses per tornar a la normalitat. El president de França i Copríncep, Emmanuel Macron, ha anunciat les noves fases de la desescalada per aixecar restriccions per la pandèmia, en virtut de les quals els comerços no essencials i les terrasses de l'hostaleria podran reobrir el 19 de maig i s'aixecarà el toc de queda gairebé mes i mig després, el 30 de juny.

Macron ha posat dates aquest dijous un pla de quatre etapes que arrencarà el 3 de maig, com ja se sabia, per tal dels tancaments perimetrals entre regions i la represa de les classes presencials en universitats i instituts. La segona arribarà el dia 19 i inclourà, a més de l'alleujament del tancament comercial i d'hostaleria, la reobertura de museus, cinemes i teatres.

Aquest mateix dia, el toc de queda es relaxarà en dues hores, de tal manera que no començarà a les 19.00 hores i no a les 21.00, segons ha explicat l'inquilí de l'Elisi en una entrevista amb la premsa regional de la qual s'han fet ressò també altres mitjans nacionals, inclosa la televisió pública.

El 9 de juny, les restriccions a la mobilitat nocturna s'endarreriran dues hores més --fins a les 23.00-- i les cafeteries i restaurants podran començar a rebre clients al seu interior, de la mateixa manera que els centres esportius. També per a aquesta data està previst que es revisi la normativa referent al teletreball, de tal manera que ja no sigui necessari estar quatre dies per setmana a casa.

L'última etapa arrencarà el 30 de juny, quan s'aixecarà per complet el toc de queda. Els actes culturals i esportius es reprendran sense límit d'aforament, tot i que el Govern no descarta que s'exigeixi llavors algun tipus de permís sanitari. Macron no ha aclarit si serà obligatori haver estat vacunat.

França acumula més de 5,5 milions de casos de coronavirus i dimecres va confirmar més de 32.000 nous positius en 24 hores. La xifra de morts per COVID-19 s'acosta als 104.000.

tracking