Afers Socials

El Govern ha atès un 110% més d'adolescents durant el 2020

El departament d'Infància, Adolescència i Joventut creu que hi pot haver un repunt de casos amb els més petits amb necessitat d'intervenció per situació de risc

Govern ha atès un 110% més d'adolescents durant el 2020SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Infància, Adolescència i Joventut va atendre un 110% més de joves entre 16 i 18 anys durant l'any 2020. Així ho han explicat la secretària d'estat d'Afers Socials, Teresa Milà, i el director del departament, Jordi Oliver, durant la roda de premsa de presentació del balanç de l'any passat. En aquest sentit, Oliver ha posat en relleu que "hem de pensar que el col·lectiu dels joves i adolescents són els que ho han passat pitjor durant el confinament". En termes absoluts, s'ha passat de 65 casosal 2019als 137 de l'any passat. "Hem de pensar que durant el confinament no s'han pogut fer intervencions directes, i els joves sí que poden usar els mitjans telemàtics" ha dit Oliver. D'altra banda, en lesfrangesd'edat més baixes s'ha registrat un descens de les intervencions, que el director ho ha atribuït a "que els professionals no han pogut fer intervencions presencials".

Davant lapossibilitatque hi hagi un repunt de casos entre els més petits,Oliverva dir que "és una possibilitatper la qualens estem preparant". Milà ha afegit que "el departament compta amb recursos suficients per fer front a aquest possible augment de casos".

tracking