justícia

Corts demana informació sobre les causes espanyoles que afecten BPA

El tribunal accepta la petició de les defenses i activa la comissió rogatòria

Corts demana informació sobre les causes espanyolesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha acceptat demanar, a través de comissió rogatòria, que s’actualitzi l’evolució que ha tingut la causa Emperador –que es jutja a Espanya– i que està relacionada amb el cas BPA. La petició, realitzada per algunes de les defenses dels acusats, pretén que la informació s’hagi actualitzat abans del 31 de maig, data en què es preveu la represa de la vista oral del cas Gao Ping, la primera causa de BPA. Les acusacions en el judici andorrà es fonamenten, en bona part, en la trama que s’està jutjant a Espanya, és per aquest motiu que les defenses volen que es tingui en compte l’evolució del cas principal i també les seves derivades als tribunals veïns.

De la mateixa manera, Corts també ha acceptat actualitzar la informació sobre la resta de causes andorranes que estan judicialitzades. La petició dels advocats dels acusats s’explica per intentar desmuntar l’argument del fiscal, que defensa que les males pràctiques eren habituals a BPA i que l’entitat bancària funcionava com un grup organitzat.

Totes dues peticions d’actualització d’informació d’altres casos s’han d’haver resolt abans del 31 de maig, quan es preveu l’inici del judici que s’allargarà fins a final d’any amb una aturada a l’agost. En concret, Corts preveu un calendari amb una vuitantena de sessions fins que el judici quedi vist per a sentència. El tribunal treballa per fer sessions de dilluns a dijous, tot i que també hi haurà setmanes, les mínimes, que la vista es farà de dilluns a dimecres. El judici es durà a terme a la sala magna de la nova seu de la Justícia en un horari de nou del matí a tres de la tarda.

tracking