x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
RELACIONS INTERNACIONALS

Ubach i quinze ministres d'Afers Exteriors alerten de l'augment del tràfic de persones amb la pandèmia

Les conseqüències econòmiques estan augmentant les situacions de vulnerabilitat i el risc d'aquests casos
Actualitzada 28/04/2021 a les 18:15
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest dimecres una trobada al costat d'una quinzena d'homòlogues d'arreu del món en què han abordat les conseqüències de la pandèmia a dones i nenes i han alertat de l'augment en la tràfic de persones.

La reunió virtual ha estat promoguda per la ministre d'Afers Exteriors, Arancha González Laya i la seva homòloga d'Austràlia, Marise Payne, qui també és ministra de la Dona, i en ella han participat les titulars d'Exteriors del Principat, Bèlgica, Bulgària, Estònia, Guinea Bissau, Kenya, Líbia , Liechtenstein, Noruega, Sud-àfrica, Sudan, Suècia i Timor Oriental.

El tema central han estat les conseqüències de la pandèmia per a dones i nenes, si bé les ministres han donat especial atenció a les víctimes i supervivents del tràfic de persones, segons ha informat el ministeri d'Exteriors espanyol en un comunicat.

Totes elles han reiterat el seu compromís de seguir promovent la igualtat de gènere a tot el món i han expressat la seva preocupació constant pels efectes de la pandèmia a dones i nenes, ja que les conseqüències econòmiques no només estan augmentant les situacions de vulnerabilitat, sinó que també han augmentat el risc del tràfic de persones a tot el món.

En aquest sentit, han manifestat la seva inquietud pel fet que les dones representen més de l70 per cent del total de víctimes i supervivents detectats a tot el món, i perquè en bona part dels casos són explotades amb impunitat i de manera silenciosa.

Així mateix, han reconegut la importància que les administracions col·laborin amb la societat civil, les empreses, les organitzacions internacionals i altres grups d'interès en els països d'origen, trànsit i destí per prevenir i jutjar aquests delictes i donar suport a les supervivents.

Igualment, han instat a tots els governs a seguir donant suport al fons fiduciari de contribucions voluntàries de les Nacions Unides per a les víctimes del tràfic de persones, especialment dones i nens, que concedeix subvencions a organitzacions de la societat civil que treballen amb supervivents de tot el món.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts