x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
salut

L'hospitalització a domicili estarà coberta per la CASS

El servei d’atenció es podrà oferir quan les condicions clíniques del pacient ho permetin
Actualitzada 28/04/2021 a les 12:10
El consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) va aprovar ahir la creació de la prestació d’hospitalització a domicili.

Segons va informar la CASS en un comunicat, aquest servei està destinat a “pacients amb patologies greus, agudes o cròniques, evolutives o inestables, que requereixen d’una atenció especialitzada i coordinada pròpia de l’atenció hospitalària i que es pot proveir a domicili si es donen les condicions adients”. Concretament, aquesta modalitat d’atenció es podrà oferir quan les condicions clíniques del pacient ho permetin, quan es disposi d’un domicili que tingui les prestacions necessàries per oferir aquesta atenció garantint el ben­estar de l’usuari i quan aquest tingui el suport familiar i social suficient. La unitat d’hospitalització a domicili del SAAS serà l’encarregada de gestionar aquest servei, que oferiran equips de metges i infermeres per garantir les mateixes cures que en un hospital.

D’altra banda, el consell d’administració de la CASS també va aprovar ahir la normalització dels actes mèdics no presencials, una modalitat d’atenció que la CASS ha constatat que cal regular “d’una manera més àmplia i concreta” arran de la crisi sanitària.

Estalvi de costos
L’hospitalització a domicili és un sistema que, segons apunten els experts, estalvia costos als proveïdors de serveis mèdics i allibera recursos hospitalaris, la qual cosa contribueix a garantir la qualitat assistencial a tots els pacients. Aquest model d’atenció ja funciona a Espanya des de la dècada dels vuitanta.
Etiquetes
  • #2 "modernitat"
    (28/04/21 14:11)

    Ciutada va dir..
    Es la "nova modernitat"..una cosa son les cures paliatives, per aquell que desitja morir a casa seva, i algo molt diferent l'hospitalització a casa, que treu sentit a l'existència de l'hospital que es lo correcte. Tot va lligat a la desfeta -que no progues- de la sanitat a nivell global. Et venen conceptes aparentment nous, però a la pràctica son un retrocés. Som així de ximples!

    Respondre
  • #1 Ciutada
    (28/04/21 09:17)

    Em poden explicar com els familiars faran de metges i enfermers a casa? Perqué de ben segur que no hi estaran les 24 hores.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts