x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Govern col·loca 500 milions d'euros en la primera emissió internacional de bons

L'Executiu ha rebut una demanda de 2.400 milions d'euros, quintiplicant l'oferta inicial
Eric Jover i Marc Ballestà, durant la roda de premsa d'aquesta tarda.

Eric Jover i Marc Ballestà, durant la roda de premsa d'aquesta tarda.

Eric Jover i Marc Ballestà, durant la roda de premsa d'aquesta tarda.

SFGA/CEsteve
Actualitzada 28/04/2021 a les 19:28
El Govern ha obert aquest dimecres al matí una emissió internacional de bons verds, socials i sostenibles. La quantitat del deute emés, llistat a Luxemburg, ha estat de 500 milions d'euros, i s'ha col·locat avui mateix en la seva totalitat a 157 inversors provinents de 19 països (Andorra, Alemanya, Suïssa, Espanya, França, Regne Unit, Luxemburg, Portugal, Eslovènia, Holanda, Israel, Eslovàquia, Itàlia, Àustria, Mònaco, Finlàndia, Estats Units, Bèlgica i Bulgària). El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha destacat que l'oferta que han rebut ha quintuplicat els 500 milions oferts, arribant així als 2.400 milions d'euros sol·licitats pels 157 inversors. "Aquesta és una emissió inaugural que ens ha permès conèixer a molts inversors que segurament podran interactuar amb l’economia andorrana", ha apuntat Jover.

Aquesta primera emissió de deute internacional, la qual tant Jover com el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, han valorat com "un fet històric", ha estat la de més volum que Andorra ha fet mai. El valor d'un nominal dels bons institucionals és de 100.000 euros, amb un tipus d'interès de l'1,25% i un venciment de 10 anys. El titular de Finances ha afirmat que l’operació és "un salt qualitatiu" per a la gestió del deute andorrà i reforça la resiliència de l’Estat, atès que permet realitzar una reestructuració del deute,  diversificant-lo. Així doncs, s'ha augmentat la maturitat mitjana del deute andorrà, passant de 2,2 anys a 5,1 anys. 

Jover i Ballestà també han posat en relleu que aquesta tipologia de bons, que són verds, socials i sostenibles, s'alineen amb la política de gestió del deute i està emmarcada en el full de ruta de la legislatura Horitzó 23. Crédit Agricole i Banco Santander han estat els bancs col·locadors, mentre que els cinc bans andorrans han estat col·locadors secundaris. Jover també ha destacat que sense l'entrada al Fons Monetari Internacional "no podíem optar de cap manera a anar als mercats internacionals".
 
  • #2 Mgg
    (28/04/21 21:05)

    Molt bona senyal!!! 

    Respondre
  • #1 Verds, socials i sostenibles.
    (28/04/21 21:03)

    L'FMI no ha resolt mai una crisi ... més aviat les aprofundeix amb la seva usura i parasita sobre els països endeutats, Andorra és un cadàver econòmic, i l'FMI ho sap.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts