x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell General

El PS vol destinar el 0,5% del PIB a la recerca amb una agència estatal

Els consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez.

El PS vol destinar el 0,5% del PIB a la recerca amb una agència estatal

Els consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez.

PS
Actualitzada 28/04/2021 a les 06:34
La consellera del PS Susanna Vela va presentar ahir al matí en roda de premsa la proposició de llei de recerca i innovació, un projecte que preveu l’obligació de destinar anualment el 0,5% del PIB a la recerca, a banda de finançar-se a través d’agents privats mitjançant conveni. Aquesta iniciativa és un text alternatiu respecte al projecte de llei de creació de la Fundació Privada del Sector Públic Andorra Recerca i Innovació, que va presentar la majoria i al qual n’esmenaran la seva totalitat. Una de les principals diferències entre ambdues iniciatives és que els socialdemòcrates advoquen per una agència pública amb caràcter estatal per fomentar la recerca al país, mentre que els grups de la majoria advoquen per una fundació pública. “Per nosaltres a la recerca l’Estat hi ha de poder intervenir. Les fundacions són un model que no ens acaba d’agradar perquè són institucions que són difícils de controlar i generalment no compleixen les obligacions legals que tenen marcades”, va declarar Vela.
La consellera socialdemòcrata va defensar que aquesta agència pública amb caràcter estatal es crearia “per una durada indefinida” i disposaria “d’autonomia funcional i de gestió”. Entre els seus objectius, Vela va sostenir que seria prioritari “el foment i el desenvolupament de la recerca científica de caràcter multidisciplinari per contribuir al coneixement i a la formació del personal”.


Reacció al patrimoni cultural

En darrer lloc, Vela va verbalitzar el desconcert pel criteri desfavorable del Govern respecte a la proposició de modificació de Llei del patrimoni cultural. “Sorprèn que vulguin treballar el text fora del Consell menystenint la nostra tasca. És una maniobra dilatòria de no fer front a la modificació d’una llei necessària”, va glossar.
  • #1 david
    (28/04/21 12:38)

    Mes agencies i mes gasto, potser hi podeu posar al Lopez quan la Gili li foti el lloc

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts