El PS qüestiona Vives per les “ingerències”

López pregunta per la “sobrerepresentació” del Copríncep episcopal en els actes de la Cimera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Com ja ha succeït en anteriors ocasions, el Partit Socialdemòcrata torna a situar el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, al centre del debat qüestionant aquest cop el seu paper a la Cimera Iberoamericana, aprofitant de retruc per preguntar per les “ingerències polítiques” del cap d’Estat “respecte a decisions que ha de prendre el Consell General”. La motivació actual de la demanda dels socialdemòcrates, sotasignada pel seu president de grup parlamentari, Pere López, parteix de la situació de malestar que es va viure a l’Elisi la setmana passada durant la rebuda dels alts mandataris iberoamericans a la plaça del Poble.

“Quin protocol es va seguir en la recepció d’autoritats prèvia a la XIII Trobada empresarial iberoamericana, compte tingut que no hi va haver representació per part del Copríncep francès?”, interroga López, que en l’articulat de l’exposició de motius manifesta que s’hauria contravingut l’acord de Salamanca adoptat el 2005, ja que “en l’article 2 s’estableix que la representació d’Andorra vinculada a la Cimera Iberoamericana correspon al cap de Govern”. Sobre aquesta qüestió, fonts del bisbat ja van precisar que en cap moment van pressionar per l’assistència de Vives i que va ser Espot qui va convidar el cap d’Estat.

Així mateix, en el redactat, el PS va afirmar que el Copríncep episcopal “va realitzar un discurs institucional en el transcurs del sopar de gala amb motiu de la XIII Trobada empresarial iberoamericana, en lloc d’un discurs destinat als empresaris-inversors presents”. Precisament, durant aquest discurs, segons ha pogut saber el Diari, hi va haver diversos empresaris que van quedar perplexos de la intervenció de Vives en tractar qüestions relacionades amb la manipulació genètica dels embrions. Per tot plegat, el líder de l’oposició va demanar al Govern la seva opinió respecte de la “sobrerepresentació del Copríncep episcopal en relació amb el Copríncep francès”. Aquesta pregunta haurà de ser resposta de forma oral a la sessió del 6 de maig.

SALAZAR PREGUNTA PER LES POLÍTIQUES DELS EMBARASSOS

Paral·lelament, els socialdemòcrates van formular dues preguntes més per a la propera sessió del 6 de maig. Una de les qüestions la va plantejar la consellera Judith Salazar per demanar a l’executiu per la xifra d’embarassos de menors d’edat que es registra a Andorra. La parlamentària vol saber “quins tipus de polítiques públiques es desenvolupen al nostre país, tant preventives com reactives, per abordar la problemàtica que suposen els embarassos no desitjats de menors al nostre país”. I en segon lloc, el conseller Jordi Font va demanar a l’executiu sobre la construcció de la rotonda a la carretera general 1 a l’altura de la borda Sabaté, davant l’antic Punt de Trobada, i en concret va plantejar “quins/nes circumstància/es han canviat que han fet que el Govern hagi canviat de parer amb relació a la necessitat de construir aquest punt rodó en aquest indret”, atès que l’executiu va rebutjar el 2017 la petició de fer una rotonda d’accés tot i la demanda dels treballadors.

tracking