França

Condemnen a dos albanesos a 8 mesos de presó per contraban

Els arrestats van ser enxampats dilluns a la matinada amb diversos farcells valorats en 39.000€

La duana francesa avisa de 'tolerància zero' al contraban

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia francesa va detenir dilluns passat dos albanesos en ser controlats a la duana d'Aston, en Haute Ariège,a les sis de la matinada amb 80 quilos de tabac de contraban procedent d'Andorra valorats en 39.000 euros, segons informa la premsa veïna.La fiscalia demanava un any de presó als acusats per l'acte delictiu, però finalment el jutjat ha decidit sentenciar-los a vuit mesos de presó i una multa duanera de 39.412 euros.

El diari LaDepeche explica que els homes van relatar que van anar a buscar la mercaderia al Pas de la Casa seguint un vehicle i van agafar el tabac d'un bosc on hi havia quatre sacs plens de tabac que els hi hauria lliurat una tercera persona. Per la feina, els homes asseguren que haurien cobrat únicament75 euros cadascun.

El mitjà gal afirma que la policia francesa considera que es tractaria d'una autèntica empresa criminal per la manera d'actuar i per la peculiaritat de la quantitat de tabac transportada, que segons el fiscal "és estrany que superin els30 quilos però n'hi havia el doble. Això atrau la nostra atenció, perquè requereix mitjans econòmics i una recaptació important del delicte". L'altra declaraciódels detinguts que resulta estranya per la policia, és la retribució que diuen haver rebut perquè es tracta d'un pagament molt inferior tenint en compte la suma de tabac que portaven almaleter.

tracking