x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

Corts revoca les mesures dictades contra un policia per revelació de secrets

Pijuan considera que les ordres dictades per la batlle instructora estan poc justificades
La seu central del despatx de la policia.

Corts revoca les mesures dictades contra un policia per revelació de secrets

La seu central del despatx de la policia.

Fernando Galindo
Actualitzada 28/04/2021 a les 12:11
El president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, ha revocat gran part de les mesures que va dictar la batlle Àngels Moreno contra un policia acusat de revelació de secrets. Concretament a l’agent, que pertany al grup d’investigació, se l’acusa presumptament d’haver facilitat a una joieria dades del registre d’un altre establiment de la competència. Pijuan considera en el seu aute que les mesures no estan prou motivades, l’argu­mentació principal que va mantenir la defensa de l’agent, Alfons Clavera.

Precisament avui el lletrat demanarà al ministre d’Interior i al director de la policia la reincorporació a la feina del seu client, emparat en la contundència amb què Pijuan opta per aixecar les restriccions que tenia el policia. La batlle instructora va ordenar que no es pot apropar a les dependències policials i s’ha d’abstenir de parlar amb qualsevol membre del cos i entrar en contacte amb el joier a qui suposadament hauria passat informació.

El president del Tribunal de Corts és clar en el seu escrit quan afirma que l’aute de la batlle instructora es limita a enunciar les mesures sens cap mena de justificació, per la qual cosa el processat recupera la llibertat de moviments i també la possibilitat de comunicar-se amb qualsevol persona mentre duri la instrucció de la causa.

Els fets
La disputa
entre dues joieries està darrere d’aquest afer, en què també es barreja l’afany d’alguns policies a donar notorietat a allò que afecta negativament el seu company.


El mateix policia no va ser processat en l’anomenat cas Forex, al qual se’l va intentar involucrar en una estafa piramidal.

 
INDEFENSIÓ DE LA PERSONA PROCESSADA
En el recurs d’apel·lació contra les mesures adoptades per la batlle Moreno ja es feia referència al fet que no estaven prou motivades i que el situaven en una posició d’indefensió perquè no pot contestar-les en desconèixer els motius pels qual han estat decidides. De manera més detallada, Clavera va dir, per exemple, que impedir el contacte amb qualsevol membre del cos de policia és una mesura massa genèrica, i a més incompleix el principi de proporcionalitat. Precisament la manca de motivació és, segon el lletrat, el principal motiu per demanar la revocació d’unes mesures que han impedit a l’agent dur una vida normal aquests dies, així com mantenir la jornada laboral. El processament continua però aquest aute de Pijuan dona esperança a la defensa i al mateix acusat.
Etiquetes
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts