Arriben les 3.000 dosis d'AstraZeneca de França

Les vacunes estan destinades a les persones que ja van rebre la primera punxada amb aquesta fòrmula a principis de març

El camió amb les vacunes davant l'Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona remesa de 3.000 dosis d'AstraZeneca provinents de França han arribat al Principat passades les cinc de la tarda. Aquestes vacunes aniran destinades a segones dosis per a les persones que ja van rebre la primera punxada amb aquesta fòrmula a principis de març amb les unitats que va subministrar el govern francès el 4 de març.

El ministre Joan Martínez Benazet ha precisat que l'administració d'aquests vaccins ja està agendada i les persones que l'han de rebre, com ell mateix, ja tenen feta la cita fixada majoritàriament per revacunar-se al juny per completar la pauta d'immunització. I ha reiterat que al maig es rebran més dosis de diferents fàrmacs d'inoculació contra la Covid.

El titular de Salut ha informat que ja s'han posat 28.602 vacunes amb les 55 que es van administrar ahir. El nombre de primeres dosis supera les 24.000 el que situa el percentatge de població parcialment immunitzada per sobre del 30% "que es veu reflectit en la davallada progressiva de la pressió hospitalària", ha ressaltat Martínez Benazet. I ha insistit que la immunització s'assoleix a partir de les 3 setmanes amb totes les fòrmules i durant aquest període s'ha de ser especialment curós amb les interaccions socials per evitar contagis i que la segona dosi "és per prorrogar la immunitat".

El ministre ha assenyalat que queden "petits remanents" de dosis d'AstraZeneca que s'aniran utilitzant els pròxims dies i que les properes setmanes es rebran vaccins de Pfizer, d'AstraZeneca i potser de Janssen "i s'aniran posant totes". I ha reiterat que la vacuna no es pot triar i que quan hi hagi unitats disponibles es vacunarà seguint la fase 4 amb prioritat per a les persones que tenen algun tipus de discapacitat i després se seguirà l'ordre d'inscripció a la plataforma de vacunació. Joan Martínez Benazet ha tornat a repetir que el que és excepcional és que la ciència hagi fet possible "que hi hagi tantes vacunes i tan segures" per protegir contra la Covid en tant poc temps des de l'aparició del SARS-CoV-2 i "totes tenen una qualitat molt important".

tracking