Retard català a obrir la restauració de nit

Miquel Sàmper diu que es farà quan “la situació acompanyi” i demana paciència a la població

Retard català a obrir la restauració de nit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller català d’Interior, Miquel Sàmper, va afirmar que la restauració obrirà a la nit “al més aviat possible”, però “quan la situació acompanyi”.

“Hem de tenir un punt de paciència aquesta setmana o en dues setmanes per veure si la tendència a la baixa es confirma”, va dir a TV3. Sobre les crítiques perquè l’obertura sigui només a les terrasses, va dir que “és molt possible que es faci directament amb tota la restauració, quan es pugui fer”, però va afegir que si no es pot fer, “a l’exterior hi ha menys risc de contagi”. En aquesta línia, també va indicar que el govern català treballa en la creació d’ajudes per a aquests sectors i va explicar que ja han començat a treballar en les mesures de la propera setmana, i que cap a mitjan aquesta es podria veure si es modificaran o s’acabaran allargant.

El conseller català va explicar que el que va voler dir diumenge en una compareixença des del departament d’Interior és que “quan les dades ho permetin” la restauració reobrirà a la nit. I va afegir que fa setmanes que el Procicat treballa en aquesta direcció però va insistir que cal mantenir la tendència a la baixa en la incidència de la Covid. “No puc dir quan serà però anem cap a aquest pla de desescalada”, va declarar. A partir d’ahir el govern català va començar a preparar les mesures de la propera setmana i a mitjan setmana hauria de decidir si es modifiquen, es ratifiquen o es milloren, segons va explicat el conseller. Sàmper va insistir que es tracta de fer passes, encara que lentes, però “que no provoquin després un pas enrere”. “Estem a punt d’arribar a la fi, al control del nombre de contagis [...], és qüestió que aguantem una mica més per fer el que es mereix la restauració, l’oci nocturn i els sectors que estan patint”, va declarar. El conseller confia poder deixar enrere en un període relativament breu de temps les mesures restrictives i anar cap a “un nou paradigma d’aprendre a conviure amb el virus, tornant a mesures estructurals”.

tracking