Salut

La CASS aprova la prestació d'hospitalització a domicili

L'entitat és favorable a la creació d'aquest nou servei que tindrà reemborsament

La CASS apujarà un 3,5% un total de 4.327 pensions inferiors al sou mínimARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d'Administració de la CASS ha anunciat la creació de la prestació d'hospitalització a domicili. L'ens ha tractat la proposta de modificació de la nomenclatura general d'actes professionals, procediments i pròtesis de la CASS proposada pel ministeri de Salut, i ha aprovat la creació de les lletres clau i les condicions de prestació de l'hospitalització a domicili. La prestació està destinada a pacients amb patologies greus, agudes o cròniques, ja siguin evolutives o inestables, que requereixen una atenció especialitzada i coordinada pròpia de l'atenció hospitalària i que es pot proveir a domicili si es donen les condicions adients. En aquest sentit, cal destacar que aquest model d'atenció és "substitutiu" de l'hospitalització convencional, i que per accedir-hi cal la valoració de la Unitat d'Hospitalització a Domicili del SAAS.

D'altra banda, el Consell d'Administració ha promogut la normalització dels actes mèdics no presencials. En aquest sentit, l'ens ha recordat que durant els primers mesos de la crisi sanitària es van crear diferents lletres clau per reemborsar les visites mèdiques no presencials. Passat el període provisional i després de constatar la necessitat de regular de forma més àmplia aquests tipus de visites, s'ha optat per promoure la seva normalització.

Finalment, la CASS ha aprovat licitar un concurs públic internacional per contractar un estudi actuarial del sistema de pensions andorrà. A més, el Consell d'Administració ha posat en relleu que els resultats de l'auditoria dels sistemes d'informació ressalten un "alt grau de robustesa de la seguretat de la CASS", tot i que s'han fet una sèrie de recomanacions per millorar més en aquest aspecte.

tracking