x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Afers Socials

Filloy referma el compromís amb els drets de les persones amb discapacitat

La conferència telemàtica d'Ana Peláez 'Dona i discapacitat' ha comptat amb més d'un centenar d'assistents
Filloy, en l'obertura de la conferència telemàtica D

Filloy referma el compromís amb els drets de les persones amb discapacitat

Filloy, en l'obertura de la conferència telemàtica 'Dona i discapacitat'.

SFGA
Actualitzada 27/04/2021 a les 19:46
La vicepresidenta de la Fundació CERMI Mujeres i representant espanyola al Fòrum Europeu de la Discapacitat, Ana Peláez, ha dut a terme aquesta tarda la conferència telemàtica 'Dona i discapacitat' amb motiu de la commemoració del Dia nacional del Conveni dels drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides. En la xerrada, que ha comptat amb un centenar d'assistents i tenia un intèrpret de llengua de signes i subtitulació simultània, Peláez ha posat en relleu la perspectiva de gènere en l'àmbit de la discapacitat. 

La conferència ha estat organitzada pel ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, i l'obertura ha anat a càrrec del ministre, Víctor Filloy, que ha refermat "el compromís que tenim com a societat en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat, tant des de la societat civil com des de les institucions". A més, Filloy ha posat en relleu que, segons les estadístiques, hi ha una majoria de dones amb un grau de menyscabament reconegut per la Comissió Nacional de Valoració (CONAVA), amb un 52% enfront d'un 48% d'homes. "L’apoderament de les dones tant en el seu rol diari com en el paper que desenvolupen en la societat ha de ser un factor clau pel qual s’ha de seguir treballant conjuntament, entre les administracions públiques i les entitats cíviques i sense ànim de lucre del nostre país i d’arreu", ha assenyalat Filloy.

En aquest sentit, el ministre ha indicat que les accions del Govern per evitar discriminació cap a les dones i les nenes, i en especial aquelles amb discapacitat, es materialitzen promovent la legislació i regulant normativament diferents aspectes, com ara la Llei per a la igualtat de tracte i no-discriminació amb mesures que afecten tant al sector públic com al privat. 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts