reportatge

El futur de la promoció confinada

Després de la suspensió de l’any passat, 220 alumnes assistiran aquesta setmana al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per dur a terme la prova oficial de batxillerat (POB). La promoció d’enguany és una de les més afectades per la crisi de la pandèmia.

El futur de la promoció confinadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crec que els mesos que vam estar a casa ens han condicionat. De la mateixa manera que ens ha condicionat, a alguns, el fet d’estar confinats a casa per contacte amb algun positiu”, va comentar Toni Riba, alumne de batxillerat científic, tot i que va afegir que agraeix seguir una classe de matemàtiques des d’una pissarra i no des d’una pantalla d’ordinador. “Sí que era difícil fer les classes des de casa, però crec que estem tant o més preparats que qualsevol alumne d’anys anteriors”, va assegurar, per la seva banda, Lluc Esplugues, del batxillerat socioeconòmic.

Un total de 193 alumnes de batxillerat i 27 candidats lliures van començar ahir els exàmens de la prova oficial de batxillerat (POB) que es faran aquesta setmana i dilluns, dimarts i dimecres de la setmana vinent al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Enguany, l’espai s’ha adaptat amb una logística i un protocol especials per les exigències de la distància de seguretat.

Maria Pagès, directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa, va explicar que espera que s'assoleixi un nivell equiparable al dels altres anys degut als esforços que han fet els centres en l’àmbit educatiu i d’acompanyament als joves malgrat la pandèmia del coronavirus. “Vull pensar que estan a punt i preparats”, va comentar.

Ahir, de fet, hi havia dos alumnes que es trobaven confinats i que estaven realitzant els exàmens des de casa seva amb la supervisió d’un tècnic de l’àrea d’Inspecció. La promoció que s’examina ara, de fet, va estar confinada gran part o gairebé tot el primer curs de batxillerat, que va coincidir en plena pandèmia. Tot i això, durant el segon curs de batxillerat els alumnes ja han pogut reprendre les classes amb certa normalitat.

Ara, deixant enrere la virtualitat, la preparació i la sort acabaran decidint el futur d’aquests estudiants.

El futur de la promoció confinada

tracking