x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Vacunació a El Cedre i als interns de la Comella

El Govern espera l'arribada de dosis d'Espanya i França per al maig
El centre de vacunació divendres passat

El centre de vacunació divendres passat

El centre de vacunació divendres passat

Fernando Galindo
Actualitzada 26/04/2021 a les 13:59
Salut disposa "d'un remanent molt petit de vacunes" que s'està administrant a El Cedre a usuaris i professionals que fa més de 180 dies que han passat la malaltia i als interns de la presó de la Comella que tenen més de 45 anys, segons ha explicat Helena Mas aquest migdia. La secretària d'Estat de Salut ha assenyalat que amb l'administració d'aquests vaccins s'atura el procés de moment fins que arribin les noves remeses de fàrmacs contra la Covid que han de subministrar Espanya i França "al maig, esperem que molt properament però no es pot concretar cap data".

Mas ha indicat que s'han posat 28.503 vacunes contra el virus, de les quals 23.822 corresponen a la primera dosi del vaccí "que representen el 30% de la població general". De segones dosis se n'han injectat 4.681. L'últim dia d'inoculació al centre de la plaça de braus va ser dissabte quan es van injectar 807 unitats a persones de la franja de més de 45 anys.

El procés es reprendrà quan es rebin les remeses d'Espanya i França fixades en els acords signats amb els països veïns que inclouen dosis de Pfizer des d'Espanya i dosis de Moderna i les 3.000 segones del primer enviament d'AstraZeneca que va fer el govern francès. El subministrament es podria veure incrementat per l'arribada de vaccins des de Portugal arran de l'oferiment que va fer el president Marcelo Rebelo durant la Cimera, tot i que Mas ha precisat que es continua treballant amb les autoritats luses i encara no s'han fixat ni la marca, ni la quantitat ni la data de l'enviament dels fàrmacs.

La secretària d'Estat ha recalcat que Andorra segueix treballant amb Covax per rebre més vacunes però ha especificat que no està prevista l'arribada de més dosis per aquesta via "en les dos o tres setmanes". I ha insistit en la necessitat de registrar-se la plataforma de vacunació per poder rebre el vaccí. Les inscripcions ascendeixen a 39.353 persones i Mas ha atribuït l'increment de les últimes setmanes al fet que els ciutadans més joves no han formalitzat el procés fins ara perquè sabien que hi havia col·lectius prioritaris i no perquè existeixi rebuig a la fòrmula d'AstraZeneca que és la que s'estava administrant en les citacions de l'abril. I ha insistit que el Govern "està satisfet" del grau d'adherència de la ciutadania a la plataforma i al procés de vacunació que es compleix sigui amb la dosi de la marca que sigui.
  • #2 Juan
    (27/04/21 01:28)

    Como puede ser que vacunen a los presos que se supone estan ENCERRADOS, antes que a las personas que estamos de cara al publico 8hs por dia? 

    Respondre
  • #1 Energy
    (26/04/21 19:12)

    Molt bé, quina gestió! Abans als de la presó que als serveis essencials, com la recollida d'escombraries...

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts