Educació

Proves de batxillerat per a 220 alumnes

Els examens es faran aquesta setmana i la vinent al Centre de Congressos de la capital

Els alumnes fent la POB aquesta tarda al Centre de CongressosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 193 alumnes de batxillerat i 27 candidats lliures han començat avui els examens de la Prova oficial de batxillerat (POB) que es faran aquesta setmana i dilluns, dimarts i dimecres de la setmana vinent al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. L'espai s'ha adaptat amb una logística i un protocol especials per les exigències de distància de seguretat.

Maria Pagès, directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa ha explicat aquesta tarda que espera que s'assoleixi un nivell equiparable al dels altres anys degut als esforços que han fet els centres a nivell educatiu i d’acompanyament als joves malgrat la pandèmia del coronavirus. “Ja sigui per les classes en format virtual o per la replanificació del temari al mes de setembre, vull pensar que estan a punt i preparats”, ha comentat. Avui, de fet, hi ha dos alumnes que es troben confinats i que estan realitzant els exàmens des de casa seva amb la supervisió d’un tècnic de l’àrea d’inspecció.

Els alumnes que s’examinen enguany van estar confinats durant el primer curs de batxillerat, que va coincidir en plena pandèmia. “Des del centre es van posar tots els mitjans per continuar fent l’horari lectiu en format virtual. Es va adaptar tota la docència en aquest nou format. Tot i això, sabem que mai serà un 100% perquè hi va haver un temps d’adaptació necessari”, ha detallat. Durant el segon curs de batxillerat, però, els alumnes han pogut reprendre les classes amb certa normalitat.

Els joves tenen proves cada dia al matí i a la tarda, menys els dimecres, i coneixeran el resultat de la primera avaluació de la POB el 13 de maig a les 11 hores en un correu electrònic. Aleshores s'obre el termini d'inscripció per participar en la segona avaluació d'algunes de les competències per fer els examens els dies 19, 20, 21 i 31 de maig i l'1 i 2 de juny. La jornada ha començat amb l'examen de filosofia i a la tarda ha tocat el de comunicació i literatura en llengua catalana.

Els resultats definitius de la POB es faran públics el dimecres 9 de juny a les 15 hores a la pàgina web www.educacio.ad, segons ha informat Govern.

tracking