Afers Socials

Els ajuts a l'habitatge augmenten un 30%

El Govern relaciona aquest fet amb la flexibilització d’accés a aquestes prestacions socials

El ministre Víctor Filloy i el director del departament d'Afers Socials, Joan Carles Villaverde, en la roda de premsa d'aquest matí.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, VictorFilloy, i el director del departament d'Afers Socials, Joan CarlesVillaverde, han presentat avui el balanç de la convocatòria anual d'ajuts a l'habitatge, que es va presentar el 2020. Enguany les dades mostren que hi ha hagut un augment dels ajuts, concretament del 30%respecte al2019. Pel que fa a les xifres exactes, se n'han atorgat 1.395. Quant a l'impacte per parròquies, les més beneficiades han estat Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que corresponen als nuclis amb més densitat de població. Ien relació alperfil del demandant, encapçalen la llista les famílies monoparentals i les nuclears. De fet, val la pena destacar que l'increment de sol·licitudsquant afamílies monoparentals ha augmentat de 292 a 399 del 2020 a 2021 i, per tant, es consideren un dels col·lectius que necessiten més ajudes. Pel que fa als joves, destaca el perfil de nacionalitat andorrana i aquell que viu sol a Andorra la Vella, a diferència de la gent gran, que freqüenta més el perfil de nacionalitat espanyola.

D'atrabanda, les xifres també han revelat que hi ha hagut un augment del lloguer general entre el 2020 i el 2021 tot i la congelació pactada. La mitjana, doncs, tot i que no és significativa, continua augmentant.

Els ministres han destacat que l'augment de les sol·licituds d'enguany es pot deure a la flexibilització de l'accés a les prestacions i no tant l'impacte per la crisi generada pelcoronavirus, ja que, per aquest cas concret, ja es va crear l'any passat una ajuda de prestació específica de la Covid-19 on el Governva destinar 70.000 euros.

tracking