reportatge

En primera persona

El periodista Rubén Carcellé ha presentat "Càncer de l'aparell digestiu: Una guia completa". El llibre recull, a partir de l'experiència pròpia, informació diversa sobre aquest tipus de càncer: tractaments alternatius, consells d’alimentació o exemples d’històries humanes

En primera personaMireia Reynal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint quilos. Això és el que va perdre Rubén Carcellé amb poc més d’un any.

Aleshores es trobava fent una estada a Moscou. Tenia mals de panxa recurrents però ningú ho atorgava a cap patologia greu. És més, els metges que el visitaven ho relacionaven amb el fet de ser periodista. “Tothom sap que l’activitat és frenètica”, comentava. Va arribar un moment, però, que la pèrdua de pes i de massa muscular es van fer tan evidents i es van tornar tan descontrolades que el van haver d’ingressar.

“44.000. Aquest és el nombre total de persones que van patir càncer de l’aparell digestiu el 2020 a l’estat Espanyol” anunciava ahir Carcellé per començar la presentació del seu nou llibre al Centre Cultural la Llacuna. “I 149 són els casos que hi ha hagut a Andorra”, puntualitzava. Amb aquestes xifres, doncs, Carcellé donava per iniciada la presentació de “Càncer de l’aparell digestiu: una guia completa”, un volum on l’autor ha recollit informació sobre els diversos tipus de càncers que afecten l’aparell digestiu després d’haver-lo patit en pròpia pell. “La intenció és poder ajudar a totes aquelles persones que puguin tenir dubtes. Jo mateix en vaig tenir ,i per això, penso que pot ser útil”, exposava. D’aquesta manera, Carcellé explicava que havia dividit el llibre en tres apartats; els càncers, els tractaments i un seguit d'històries humanes on, com a tall, d’exemple, ens trobem les vivències de David Astrié, fundador d’Assandca.

D’altra banda, detallava que havia dedicat també un espai a la dieta. “Es pot prevenir? Els estudis més optimistes sobre aquest tipus de càncer apunten que hi ha un gran factor que està relacionat amb la dieta.” Així doncs, explicava com cert tipus d’aliments com els fruits vermells, la verdura, les algues i, especialment, la magrana són un tipus d’aliments que poden contribuir a la seva prevenció. “També l’alcohol i el tabac són els principals factors de risc” anunciava.

Amb aquest, doncs, i més apartats que es detallen a l’interior del llibre, Carcellé té la intenció de contribuir amb el relat de la seva història, a fer una mica més coneguda i accessible aquesta malaltia que no deixa de ser present entre nosaltres. Així doncs, el llibre, que destinarà els beneficis de la venda dels 100 primers exemplars a la investigació oncològica a la Vall d'Ebron, -on Carcellé va rebre tractament-, ja es pot adquirir a través d'Amazon.

tracking