Els contagis pugen fins a 36 després d'haver registrat una de les millors xifres

El nombre d'aules sota vigilància activa disminueix a 43, cinc menys que dissabte

Els contagis pugen fins a 36 després d'haver registrat una de les millors xifresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escenari de la incidència del virus ha fet un gir respecte a dissabte. Quan semblava que el nombre de nous contagis baixava amb només 17 registrats, una de les millors xifres que s'ha vist en mesos, ahir, segons les dades facilitades per Salut, el nombre de nous contagis va augmentar a 36 en l'última jornada. Així doncs, el total d'afectats per la pandèmia arriba ja a 13.060. Les persones que han aconseguit superar la infecció són 12.491 altes amb la suma de les 33 altes que s'han donat des de dissabte. I el total de defuncions, fins a la data, es manté a 124.

Quant als casos actius, actualment n’hi ha 445: 9 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, una menys que ahir, i es mantenen 10 a l’UCI, 6 de les quals requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat.

Govern també va informar que dissabte es van administrar un total de 807 vacunes i des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han aplicat 28.503 dosis.

Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 43 aules sota vigilància activa, cinc menys que dissabte, 20 confinades de manera total i 23 parcialment. A més, hi ha 22 classes en vigilància passiva, deu més que dissabte. Cal recordar que la Secretària d’Estat de Salut, Helena Mas va manifestar a finals de setmana que aquest augment dels últims dies s'explicava per la presència de la soca britànica que és més infecciosa i més agressiva, pels cribratges diaris a la població escolar per ajudar a controlar la propagació de la Covid i al fet que els alumnes són el reflex del que passa a la societat.

Crida a vacunar-se

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres van rebre dissabte al migdia la vacuna d’AstraZeneca. Gallardo va manifestar la importància de vacunar-se per superar aquesta crisi i va animar a tothom a inscriure’s per rebre el vaccí.

Per la seva banda, Torres va posar en relleu que “la vacunació és la manera que més ràpidament té tota la població d’arribar a un nivell d’immunitat suficient per a poder recuperar com una vida normal”. A més a més, Torres va aprofitar per agrair a tot el personal implicat la seva dedicació, sigui durant l’administració de vacunes o en el moment en què es fan els cribratges.

tracking