x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV

Catalunya es planteja ara rebaixar el toc de queda fixat a les deu de la nit

El govern, que avui aixeca el confinament comarcal, estudia permetre sopar a restaurants
Un carrer d'una ciutat catalana durant el toc de queda.

Catalunya es planteja ara rebaixar el toc de queda fixat a les deu de la nit

Un carrer d'una ciutat catalana durant el toc de queda.

Actualitzada 26/04/2021 a les 06:32
El Procicat estudia permetre als restaurants servir sopars primer a les terrasses i després a l’interior. Així ho va dir ahir el conseller d’Interior en funcions de la Generalitat, Miquel Sàmper, en una entrevista a la televisió pública catalana, el dia abans que entri en vigor l’aixecament del confinament comarcal. A més, el titular d’Interior va obrir la porta a “suavitzar” el confinament nocturn abans que s’acabi la vigència de l'’estat d’alarma, el 9 de maig, ja que ara mateix la Generalitat ha optat per l'opció més restrictiva i “hi ha marge” per canviar-ho a les onze de la nit, per exemple.

Sàmper també va dir que el govern treballa en una desescalada asimètrica que pot incloure mesures més dures per territoris com Lleida i més relaxades per regions com les Terres de l’Ebre.

Preguntat si acceptarien la petició que ha fet l’ajuntament de Barcelona de permetre als bars i restaurants servir sopars, el conseller d’Interior va assegurar que “és una opció que s’està treballant”. El conseller va explicar que la via que triaria el govern per deixar treballar els restauradors també a la nit seria primer la de flexibilitzar les restriccions a les terrasses.

“És evident que quan comenci la restauració nocturna serà a l’exterior”, va dir Sàmper, abans de matisar que el fet que estigui sobre la taula “no vol dir que s’hagi de complir” perquè dependrà de l’evolució del virus.

El conseller d’Interior va afegir que si els locals comptessin amb sistemes de ventilacions forçades “que arribessin a un índex de renovació d’aire de 12 litres per persona i segon” els restaurants “podríem obrir ja”. Aquesta és una “opció a mitjà termini que ens hem de plantejar” tot i que “requereix inversions”, va afegir.
Una mesura que podria canviar abans de l’aixecament de l’estat d'alarma a Espanya és el confinament nocturn, que ara està situat entre les deu de la nit i les sis del matí. Per al conseller, “si les dades ho permeten” el toc de queda “s’ha de suavitzar tan aviat com es pugui”.


Sàmper va argumentar que el decret d’estat d’alarma “no obliga a arribar a la màxima extensió” i hi ha comunitats com Balears que ja ho han situat a les onze. La nova restricció podria ser de “des de les onze fins a les quatre, les cinc o les sis, va dir.


Sàmper va deixar clar que la situació actual “no té res a veure ni amb la primera, ni amb la segona, ni amb la tercera onada” de la pandèmia a Catalunya.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts