x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Absolts els acusats d'agressió sexual a una jove de la Seu la nit de Nadal del 2018

Una noia de 19 anys havia denunciat sis homes, cinc andorrans i un resident, per tocaments
El cotxe dels mossos d'esquadra que va transportar un dels acusats al jutjat de la Seu.

Absolts els acusats d'agressió sexual a la Seu el 2018

El cotxe dels mossos d'esquadra que va transportar un dels acusats al jutjat de la Seu.

Cynthia Sans
Actualitzada 26/04/2021 a les 12:01
La justícia espanyola ha absolt sis joves, cinc andorrans i un resident espanyol en el moment dels fets, que estaven acusats d’haver agredit sexualment una jove de 19 anys la nit de Nadal del 2018 en una discoteca de la Seu d'Urgell. En el seu dia, la noia va denunciar que havia estat objecte de diversos tocaments per part dels joves acusats. La jove va identificar tres dels sis presumptes participants. Un dels quals, resident a la Seu d’Urgell però de nacionalitat andorrana, va ser detingut hores després i posat en llibertat amb càrrecs. La resta dels acusats residien a Andorra, quatre amb nacionalitat del Principat i un de nacionalitat espanyola.

Un altre dels joves andorrans acusats es va presentar voluntàriament a la comissaria dels mossos d'esquadra de la Seu d’Urgell dies després de la presumpta agressió. Va ser detingut i el jutge de guàrdia en va decretar l’ingrés a la presó de Ponent. Poques setmanes després va ser posat en llibertat perquè el geolocalitzador del seu telèfon mòbil el va situar a Andorra en el moment que es van produir els fets denunciats.
El grup musical Traptor Amarillo, del qual alguns dels acusats formaven part, va emetre un comunicat en què anunciava l’absolució dels joves acusats i indicava que segons la resolució judicial els fets denunciats per la jove eren físicament impossibles.


Cal recordar que la noia de 19 anys que va denunciar l’agressió sexual que hauria patit la nit de Nadal en un local d’oci de la Seu d’Urgell va identificar tres dels sis presumptes participants. Un dels quals, l’únic detingut poques hores després dels fets, resident a la Seu d’Urgell però de nacionalitat andorrana, va explicar que si bé era al lavabo de noies de l’establiment –el lloc on es van produir els fets segons va explicar la noia als mossos d’esquadra hores després– no va participar en els presumptes tocaments que la víctima va assegurar davant la policia i el jutge haver patit.


Respecte al jove andorrà que va ser empresonat, el titular del jutjat número dos de la Seu d’Urgell en va decretar la llibertat després que la defensa presentés fins a quatre testimonis que van declarar que la nit de Nadal van estar en tot moment amb el jove i que no van sortir de territori andorrà. A banda van presentar documentació, entre la qual algunes fotografies que situaven el jove aquella nit a Andorra. Aquests testimonis, conjuntament amb les dades que situaven el mòbil del jove andorrà al Principat la nit dels fets van ser clau per al seu alliberament.


D’altra banda, l’empresonament provisional del jove va provocar moltes crítiques en el moment que va tenir lloc perquè es considerava que el jutjat únicament va tenir en compte la identificació de la noia, sense practicar més proves.
  • #2 pepe
    (26/04/21 08:24)

    y ahora a cobrar la jugosa subvención q da la por denuncias de ese tipo. La injusticia de q te metan en un embolado judicial solo para q unas cuantas personas, cobren un dinero por ello, es indignante y un abuso. Q unos adolescentes hagan estas cosas es normal esto pinta de q la justicia no va a ser igual para todos, si no q ira en funcion de si te cuelga o note cuelga o con quien practiques sexo. ¿Y nadie se pregunta pq?

    Respondre
  • #1 Justícia
    (26/04/21 07:14)

    Les falses denúncies són un delicte, espero que els 6 nois la denunciïn per difamació.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts