infraestructures

Tribuna al diari 'Liberation' contra el projecte de Grau Roig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diari francès Liberation va publica ahir un article d’opinió, signat per l’antic ministre de Comerç, Turisme i Indústria Claude Benet i dirigents de diverses entitats ecologistes del veí del nord, en què s’interpel·la el Govern i els coprínceps a posicionar-se contra la construcció d'un aeroport a Grau Roig. “Un projecte aeroportuari per a turistes benestants a 10 quilòmetres d’un parc natural és un sense sentit i un atac al medi ambient. Per què no modernitzar les línies ferroviàries existents?”, s'indica en la introducció de la tribuna.

Els signants demanem suport a associacions, personalitats i ciutadans andorrans perquè es mobilitzin contra aquest projecte i fan una crida directa al cap de Govern i els coprínceps. “Ens complauria rebre la confirmació del senyor Xavier Espot Zamora, cap del govern andorrà, que s’oposarà a la construcció d’aquest aeroport i prioritzarà l’adaptació de l'actual aeròdrom de la Seu d'Urgell o les solucions ferroviàries”, indiquen a l’article.

“També ens interessaria l’opinió de Joan-Enric Vives i Sicília, bisbe d’Urgell, copríncep episcopal d’Andorra, l’autoritat moral del qual ens sembla que participa útilment al debat”, diuen.

També tenen un recordatori pel copríncep francès. “Fem una crida particular al senyor Emmanuel Macron, copríncep d’Andorra. Després d’haver pronunciat un no definitiu a l’aeroport de Notre-Dame-des-Landes, expressareu un no preventiu a aquest nou projecte aeroportuari? Ja que França és responsable de l’espai aeri andorrà, accepteu no permetre el trànsit que és probable que generi aquest aeroport?”, interpel·len el president de la República, per afegir que “la pregunta pot estar més enllà de les vostres prerrogatives com a copríncep. Tot i això, esperem que el vostre punt de vista pugui pesar, ja que el vostre silenci seria una càrrega per a un d’aquests grans projectes que els terrestres ja no es poden permetre”.

tracking