política

Gallardo replica a l''ABC' les crítiques d'Iglesias

Gallardo replica a l''ABC' les crítiques d'Iglesias

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha escrit una carta adreçada al candidat a la presidència de la comunitat autònoma de Madrid per Unides Podem, partit que governa Espanya en coalició amb el PSOE, Pablo Iglesias, després que aquest últim convidés els ciutadans que no vulguin pagar impostos a votar la dreta, els ultres o marxar a Andorra. Iglesias va fer aquestes declaracions durant un vídeo de la seva candidatura a la presidència, en què proposava que el Principat sigui considerat de nou un paradís fiscal.

El ministre, en la carta adreçada a l’exvicepresident espanyol publicada ahir al diari ABC, relata que Andorra té impostos més baixos que els de la Unió Europea, entre altres coses, perquè la població no arriba als 80.000 habitants i l’extensió del país és de 500 quilòmetres quadrats. També afegeix que en l’última dècada el país ha aconseguit atraure molta més inversió estrangera gràcies a l’agència de promoció econòmica de Govern Invest in Andorra.

Gallardo diu que els suposa un orgull que diferents ciutadans del món vulguin venir a viure al Principat i que la residència implica unes obligacions a assumir, entre les quals, pagar els impostos que demanda el país. El ministre recalca que les queixes d’altres països cap al sistema bancari andorrà ja són història i que ara Andorra és un col·laborador més en la persecució del frau fiscal.

Gallardo convida Iglesias a visitar el país per comprovar que compta amb reformes legals necessàries i amb un règim fiscal homologat, cooperant i transparent que li van permetre deixar de ser declarat com a paradís fiscal el 2018 per la Unió Europea.

tracking