salut

Una nova mort per Covid-19 eleva les defuncions fins a 124

Una nova mort per Covid-19 eleva les defuncions fins a 124Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort d’un home de 78 anys que estava ingressat a l’UCI i que va traspassar ahir fruit de les complicacions de salut provocades per la infecció de la Covid-19, va suposar la defunció número 124 des de l’inici de la pandèmia mundial del coronavirus al Principat.

El difunt era una de les 11 persones contagiades i que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, segons va informar el Govern en un comunicat emès ahir a la tarda. Prèviament, al matí, i abans que es produís el malaurat desenllaç, va comparèixer la secretària d’estat de Salut, Helena Mas, que va fer l’actualització de les dades sanitàries i que ahir va superar la barrera dels 13.000 casos diagnosticats des de l’inici de la pandèmia. Així doncs, segons el darrer recull facilitat pel ministeri de Salut, des de que es va registrar el primer cas fins ahir, un total de 13.007 persones s’han contagiat per la Covid-19. Pel que fa als casos actius, Mas va parlar de 461. En relació als nous contagis detectats al llarg de les darreres 24 hores, la secretària d’estat va informar de 65. “Vull explicar que no considerem que la quantitat de casos que es van registrar ahir suposi un repunt” va dir Mas, que va destacar que “el fet que en els dies anteriors n’haugem registrat quantitats properes a la vintena, és deu que els Stop Labs estaven molt centrats en les tasques de cribratge relacionades amb la Cimera Iberoamericana”. La número dos de Salut va apuntar que “l’estimació que fa el ministeri és que la mitjana de casos diaris està entorn als 45”.

Pel que fa al nombre d’hospitalitzacions, i després de la defunció, en resten un total de 23. D’aquestes, 13 es troben a la planta Covid de l’hospital, mentre que després de la defunció anunciada ahir a la tarda són 10 els internats a la Unitat de Cures Intensives, amb 7 amb necessitat de ser assistides amb ventilació mecànica.

tracking