EQUIPAMENTS

Tribuna a Liberation contra l'aeroport de Grau Roig

El prestigiós diari francès publica un article en què s'interpel·la el Govern i els coprínceps per evitar la construcció de la infraestructura

Claude Benet, considera que el projecte és un atac al medi ambient

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El prestigiós diari francès Liberation publica avui un article d'opinió, signat per l'antic ministre Claude Benet i dirigents de diverses entitats ecologistes del veí del nord, en què s'interpel·la el Govern i els coprínceps a evitar la construcció d'un aeroport a Grau Roig. "Un projecte aeroportuari per a turistes benestants a 10 quilòmetres d’un parc natural és uns sense sentit i un atac al medi ambient. Per què no modernitzar les línies ferroviàries existents?", s'indica en la introducció de la tribuna.

Signat per Claude Benet, exministre de Comerç, Turisme i Indústria, Fiona Mille, presidenta de Mountain Wilderness France, David Berrué, portaveu del grup europeu Pirineus Europe Ecology-les Verts (EE-LV) i Marcel Ricordeau, copresident de el Comitè Ecològic de l'Arieja (CEA), la tribuna enumera els perjudicis que considera provocarà l'aeroport que projecta la Cambra de Comerç. Els signants demanem suport a associacions, personalitats i ciutadans andorrans perquè es mobilitzin contra aquest projecte i fan una crida directe al cap de Govern i els coprínceps.

Ens complauria rebre la confirmació del senyor Xavier Espot Zamora, cap del govern andorrà, que s’oposarà a la construcció d’aquest aeroport. I prioritzarà l'adaptació de l'actual aeròdrom de la Seu d'Urgell o les solucions ferroviàries. També ens interessaria l’opinió de Joan-Enric Vives i Sicília, bisbe d’Urgell, copríncep episcopal d’Andorra, l’autoritat moral del qual ens sembla que participa útilment al debat. Esperem inspirats en l'encíclica carta Laudato Si del papa Francesc. "A mesura que hem crescut pensant que som els seus propietaris i governants, se'ns permet explotar-la", no és hora de cuidar la Terra, "la nostra germana"?

Fem una crida particular al senyor Emmanuel Macron, copríncep d’Andorra. Després d'haver pronunciat un "no" definitiu a l'aeroport de Notre-Dame-des-Landes, expressareu un "no" preventiu a aquest nou projecte aeroportuari? Ja que França és responsable de l’espai aeri andorrà, accepteu no permetre el trànsit que és probable que generi aquest aeroport? La pregunta pot estar més enllà de les vostres prerrogatives com a copríncep. Tot i això, esperem que el vostre punt de vista pugui pesar, ja que el vostre silenci seria una càrrega per a un d’aquests grans projectes que els terrestres ja no es poden permetre.

tracking