TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Retencions d'un quilòmetre per entrar al país

Aquest és el darrer cap de setmana amb confinament comarcal a Catalunya

Retencions d'entrada i sortida a la frontera amb EspanyaJ. R, B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els accessos d’entrada al país segueixen registrant retencions de més d'un quilòmetre per la frontera hispanoandorrana des de fa uns minuts, segons ha informat el departament de Mobilitat a través de les xarxes socials.

Ahir al vespre ja hi havia llargues cues que arribaven als dos quilòmetres tant d'entrada com de sortida del país per la mateixa frontera. El trànsit dens va començar a registrar-se al voltant de les set del vespre, segons va informar Mobilitat. La resta de la xarxa viària del Principat també va registrar retencions a la CG3, d'entrada a la Massana en sentit nord i a la CG1 a l'avinguda Salou en sentit sud.

Aquest és el darrer cap de setmana amb confinament comarcal a Catalunya, però això no ha impedit la circulació de vehicles andorrans cap al sud i viceversa. Malgrat la normativa autonòmica, aquesta mobilitat internacional és lliure per als residents d’ambdós territoris des del passat 1 d’abril, tot i que no va ser referendada fins al 9 d’abril en una reunió entre la Generalitat i el Govern en què es va acordar seguir mantenint en vigor la interpretació que van efectuar les autoritats espanyoles. La decisió no va estar exempta de polèmica i va venir precedida per missatges contradictoris entre el ministre portaveu, Eric Jover, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. Finalment, ambdues institucions van transmetre un missatge conjunt aconsellant que en el cas dels desplaçaments, aquests es facin d’acord amb els supòsits recollits en les normatives aprovades pels respectius governs i dins dels nuclis de convivència o bombolles habituals. Per efectuar els trajectes caldrà indicar l’opció “circulació en trànsit o transport de mercaderies” en el certificat d’autoresponsabilitat de la Generalitat de Catalunya.

tracking