Les aules totalment confinades arriben a 19

Mas ho atribueix a la variant britànica i al fet d’haver abaixat el llindar d’edat dels cribratges

Les aules totalment confinades arriben a 19Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de la tornada de Setmana Santa ençà, les escoles han registrat una crescuda gradual i constant pel que fa al tancament d’aules. Després de fer net gràcies a les vacances, actualment i segons la darrera actualització que va fer la secretària d’estat de Salut, Helena Mas, hi ha 19 classes que tenen tots els alumnes confinats. Ampliant el focus, i prenent com a referència aquelles que compten amb algun dels seus estudiants en aïllament per ser positiu en Covid-19, la xifra ha augmentat fins a 47, sent 28 les aules que continuen treballant però que compten amb afectació en part de l’alumnat.

“Veníem d’una situació en què ja no teníem aules confinades” va recordar Mas, que va atribuir la nova situació al fet que “hem estat confinant classes que només tenien un positiu”. El motiu que va portar a prendre aquesta decisió és l’aparició de la variant britànica. En aquest sentit, la número dos del ministeri de Salut va exposar que “sabem que aquesta variant és molt més infectiva i per això hem de ser molt curosos”. A més a més, Mas va recordar que “es va abaixar el llindar d’edat a l’hora de fer els cribratges” i que aquesta situació va provocar que es detectessin positius en alumnes més petits. “Hi ha alguns d’aquests casos que han donat positiu per Covid-19 que pertanyen a diferents grups, però que comparteixen àpats com els esmorzars, i per això, en aquests casos s’ha procedit a aïllar tot el grup de classe”.

Malgrat l’increment important d’aules que es troben totalment o parcialment confinades, la secretària d’estat no va mostrar preocupació i ho va atribuir al fet que es va ser més prudent a l’hora de confinar les aules. Un altre dels punts que va ressenyar Mas va ser que els principals focus d’aquest confinament que ha anat en creixement durant els darrers dies i que ha tingut especial incidència en dos centres escolars que es troben a la parròquia d’Andorra la Vella: els col·legis Mare Janer i Sant Ermengol.

Finalment, a banda de les classes totalment o parcialment confinades, la secretària d’estat va recordar que des del ministeri de Salut es realitzava un control passiu en diferents grups de classe del país. En aquest sentit, les aules que es troben en aquesta situació, segons la darrera actualització facilitada, s’elevaven a 10.

tracking