educació

Educació intensificarà els controls en els edictes per evitar nous errors

Vilarrubla lamenta l’equivocació i diu que es posaran més mecanismes per evitar nous errors

Educació intensificarà els controls en els edictes per evitar nous errorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, es reunirà dimarts amb els professors afectats per l’error amb el darrer edicte per consolidar places d’eventuals. Així ho va explicar ahir al Diari després que un grup de docents s’organitzés per recollir signatures amb la voluntat de qüestionar “el procediment, la selecció final i el tracte dels candidats” i mostrar el seu malestar amb el que consideren una “falta de professionalitat, rigor i transparència sense precedents”.

L’error de comunicació va tenir lloc dilluns, quan l’administració va informar als professors que s’havien presentat en els darrers edictes del resultat de les proves i, per tant, si havien aconseguit o no una plaça fixa. La sorpresa dels docents implicats va arribar dos dies més tard, quan el ministeri hi torna a contactar per informar-los que hi ha hagut un error a l’hora de comptar les notes que va provocar que alguns dels professors als quals s’havia anunciat que havien aconseguit la plaça, de cop la perdessin. En total, segons va informar ahir la ministra, són dues les persones que van perdre el lloc amb el canvi de ponderació.

La ministra va “lamentar profundament” l’equivocació i va indicar que “empatitzo totalment amb els que ho estan passant malament” perquè “és dur, sobretot per la gent que fa molts anys que esperava aquestes places i que durant unes hores van creure que era seva”. Per evitar que torni a passar, la ministra va indicar que “s’hauran de millorar els processos per evitar errors amb més mecanismes de control per cada un dels passos per evitar que torni a passar perquè això crea desconfiança a la gent”. “Hem d’intentar que això no passi mai més perquè desvirtua tota la bona feina feta i això passa perquè cada un dels passos de l’edicte tingui més control i verificació”, va sentenciar.

La titular de la cartera d’Educació va assegurar que darrere l’equivocació dels tècnics no hi ha cap mala intenció, sinó “simplement un error a l’hora de ponderar per una banda els resultats de les proves i per l’altra, els mèrits dels candidats”. “S’ha pogut esmenar l’error ràpidament però és veritat que té conseqüències i empatitzo totalment amb els que ho estan passant malament”, va remarcar.

La ministra va indicar que es reunirà amb els afectats “per ser el màxim de transparent possible”. En aquest sentit va insistir que “un error no ha de portar a qüestionar tot un procés que crec que s’ha fet majoritàriament molt ben fet”.

Vilarrubla va reconèixer que “potser hi ha temes de comunicació que es poden millorar” però va insistir que s’ha estat transparent i va recordar que és la primera vegada que en tot el procés hi ha també el sindicat com a observador, ja que són els primers edictes que es treuen amb la nova Llei d’Educació. “És cert que hi hagut aquest error però que no pot emboirar tots els processos”, va reiterar.

La ministra d’Educació va reconèixer que en el cas concret de les dues persones que s’han quedat sense plaça és difícil trobar una solució, ja que guanya l’edicte qui té una millor puntuació. Amb tot, va deixar clar que és “responsabilitat meva donar la cara, escoltar-los i buscar solucions perquè això no torni a passar”.

tracking