La vacunació es reprèn i baixa fins als 45 anys

Entre avui i dissabte s’han d’administrar unes 2.300 vacunes d’AstraZeneca encara pendents

La vacunació es reprèn i baixa fins als 45 anysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diumenge finalitzaven dues setmanes de vacunació intensiva amb les dosis d’AstraZeneca que van arribar a través del projecte Covax (30.000, de les quals es posen les 15.000 primeres dosis) però el Govern va anunciar que havien quedat unes dues mil que s’administrarien aquesta setmana. Són finalment unes 2.300 que s’injectaran entre avui i dissabte a l’antiga plaça de braus. S’han programat noves cites i la franja d’edat ja ha baixat fins als 45-46 anys. No obstant això, tenir més edat o pertànyer a un grup considerat més vulnerable es prioritzen, així que s’han donat cites tenint en compte aquests paràmetres per cobrir persones que els compleixen però que s’han apuntat més recentment a la plataforma de vacunació. A més, ahir –i es continuarà dilluns– es van vaccinar residents en geriàtrics o personal del SAAS que ja fa més de 180 dies que van passar la Covid i que ja es poden vacunar.

La franja d’edat de persones a vaccinar ha baixat respecte a les primeres estimacions que va fer el ministeri de Salut, que comptava arribar fins als 55 anys. Des del Govern argumenten que s’ha comptat amb més vaccins però també té a veure l’adhesió a la campanya de vacunació. A hores d’ara són 38.682 les persones inscrites a la plataforma habilitada. Potencialment la població major de 16 anys s’aproxima a les 66.000 persones, tot i que d’aquí s’han de treure les que han passat la malaltia i no han superat encara els sis mesos que es requereixen entre haver superat el virus i ser inoculades. La plataforma va viure una eclosió d’inscripcions les primeres setmanes de la posada en marxa que després s’ha moderat. Des del ministeri van admetre que les notícies al voltant d’AstraZeneca no havien ajudat, malgrat que el missatge que va llançar el ministre de Salut sobre la seguretat del vaccí després d’una primera jornada de vacunació en què es van computar més d’un centenar de cancel·lacions de cites havien frenat aquesta tendència.

Total de vacunats

El cap de Govern va anunciar durant la Cimera Iberoamericana que un 30% de la població ja estaria immunitzat amb almenys una primera dosi després de l’administració del primer contingent de vacunes de Covax. A data d’ahir 21.733 persones havien rebut la primera dosi, mentre que el total de vacunes administrades s’apropa a 26.500.

Andorra està a l’espera de rebre noves partides d’Espanya (Pfizer) i França (Moderna i AstraZeneca per cobrir les segones dosis de les 3.000 que ja va enviar). De Janssen, que ja ha arribat a Europa, s’han demanat a través de Covax.

LA NOTIFICACIÓ DE NOUS CONTAGIS BAIXA FINS A 25

La incidència del virus de la Covid-19 ha baixat en la darrera actualització sanitària fins als 25 nous contagis, quan els últims dies han estat prop de mig centenar. No obstant això, a les aules segueix a l’alça i ahir eren 14 les que estaven completament confinades. Les darreres xifres de positius registrades eleven el total d’afectats des que va esclatar la pandèmia a gairebé 13.000 persones, 12.942. Amb el virus actiu són 444 malalts, 16 menys que dimecres. Les recuperacions van augmentar a 12.375, amb 41 noves altes. L’ocupació hospitalària va sumar dos nous ingressos però no hi ha haver variacions a la unitat de cures intensives (UCI), amb onze pacients, vuit dels quals amb necessitat de ventilació mecànica (un més que el dia anterior). Els malalts a planta són 14, dos més que dimecres. Pel que fa al sistema escolar, ahir es va sumar una nova classe a les totalment confinades i ja són 14 les aules amb els alumnes aïllats a casa. En aïllament parcial, amb només alguns alumnes confinats, n’hi havia 21, també una més que en el balanç de dimecres. Finalment, en vigilància passiva n’hi havia deu més.

tracking