x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cimera iberoamericana

La patronal no tem per la fiscalitat

La Confederació Empresarial considera positives les trobades anuals per tal “d’esvair dubtes” sobre els acords de col·laboració
Pedro Sánchez, Joan-Enric Vives i Xavier Espot accedint a la clausura de la trobada.

La patronal no tem per la fiscalitat

Pedro Sánchez, Joan-Enric Vives i Xavier Espot accedint a la clausura de la trobada.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/04/2021 a les 12:01
El sector empresarial del Principat veu amb bons ulls l’anunci que va fer el cap de Govern, un cop acabada la Cimera Iberoamericana celebrada a Soldeu dimecres passat, en què va negar qualsevol tipus d’harmonització fiscal amb Espanya, sinó que el que s’establiria serien mecanismes de comunicació i col·laboració entre els dos països. “Quan va sortir la primera informació tots ens vam alarmar. Però després, a mesura que es va anar ampliant ja vam veure que no es tractava de cap tipus d’equiparació fiscal”, va manifestar el president de la CEA, Gerard Cadena.

Un altre dels punts que va valorar positivament el president de la patronal andorrana va ser que “aquestes reunions que s’han de celebrar cada any, si se cenyeixen al que s’ha explicat, poden ser molt positives per esvair qualsevol tipus de dubte sobre el país”. En aquest sentit, Cadena va explicar que “durant la trobada hem vist que hi havia empresaris que encara pensaven que Andorra actuava com un paradís fiscal. Per tant, durant aquests dies hem pogut fer una bona tasca per tal de traslladar la realitat que hi ha a Andorra”. El president de la CEA també va recordar que “Portugal ja ens va treure de la seva llista, i ja fa anys que s’han fet avenços i es compleixen els estàndards internacionals, i hem d’avançar per explicar el que es fa, i que no es pugui donar peu a informacions no contrastades”.

Cadena va afegir que “moltes vegades ens trobem que Andorra és una gran desconeguda, i cal que la informació sigui clara perquè hi pugui haver inversió sense por”.

En una línia similar es va manifestar el secretari tècnic de l’Empresa Familiar Andorrana, Joan Tomàs, que va comentar que “el que es va explicar que es farà en aquestes reunions, el que ve a fer és donar una continuïtat als intercanvis d’informació que ja es fan ara”, i va afegir que “si ha de servir per aclarir la posició andorrana, benvinguda sigui la feina”. Tomàs va criticar que “en els darrers temps hem viscut com part de la premsa del veí de baix ha fet molts titulars i moltes notícies amb una informació no contrastada”.

A més a més, el secretari tècnic de l’EFA va manifestar que “hem de pensar que ja hi ha un conveni de no doble imposició entre Espanya i Andorra”, i Tomàs va recordar que “fins al moment, en les diferents valoracions que se n’ha fet, el Principat ha complert sempre amb allò que s’havia acordat”.

Projecció internacional
“Tot i les restriccions, s’ha pogut tirar endavant tant la 26a Cimera com la 13a Trobada empresarial, i això és molt important perquè si s’hagués hagut de posposar ja no l’hauríem pogut celebrar”, va reflexionar Tomàs. Amb relació als resultats, el secretari tècnic de l’EFA va indicar que “la projecció internacional que s’ha aconseguit aquests dies, tant en el sector empresarial com entre els diferents caps d’Estat i de Govern, és molt important per al país”.

Finalment, Tomàs va dir que “només en podem fer una valoració molt positiva. Hem pogut demostrar al món que Andorra és un Estat de dret, organitzat i compromès amb la solidaritat”.
 
LA TROBADA ES TANCA SENSE CAP POSITIU ALS TESTS D'ANTÍGENS
La CEA va presentar el balanç de la 13a Trobada empresarial iberoamericana, en la qual no es va detectar cap positiu entre el miler de tests d’antígens que es van realitzar al llarg dels dos dies que va durar la convenció. “Estem molt contents perquè hem aconseguit tenir un esdeveniment Covid Free”, va explicar el president de la CEA, Gerard Cadena. En aquest sentit, va recordar que “vam contractar Aenor perquè portés a terme una auditoria durant tots els dies que ha durat la pandèmia, i avui [per ahir] ens han certificat que es van complir tots els protocols i que, per tant, ens podíem considerar lliures de Covid”.

Un altre dels punts que van posar en relleu des de la Confederació Empresarial Andorrana és que “amb aquesta trobada hem aconseguit posicionar Andorra al món”. A més a més, Cadena va explicar que “amb el format telemàtic i presencial que hem aconseguit realitzar podem parlar que ha sigut la Trobada empresarial amb més participació”.

El gerent de la CEA, Iago Andreu, va ser l’encarregat de posar xifres a les paraules de Cadena i va explicar que “unes 500 persones de manera presencial i un total de 3.500 telemàticament han pres part en alguna de les taules temàtiques”, i va recordar que fa dos anys, a Guatemala, només hi van participar 1.200 empresaris. Finalment, Andreu va destacar que “teníem un gran repte, que era transformar l’esdeveniment i ho hem fet, i podríem dir que n’hem fet dos de simultanis, un de presencial i un altre de telemàtic”.
Etiquetes
  • #2 Xavier
    (23/04/21 07:49)

    Q han de temer? Si es fara el q ells volen !!!

    Respondre
  • #1 Ricard
    (23/04/21 07:17)

    Aneu al tanto que aquesta gent sempre tenen al cap, Ceuta, Melilla, Canarias y Andorra.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts