transport

Govern vol saber si és viable un telefèric fins a l'aeroport

L’estudi per unir la infraestructura amb Andorra s’emmarca en el pla de mobilitat interna al país

Govern vol saber si és viable un telefèric fins a l'aeroportC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha sol·licitat un estudi per saber si és viable unir mitjançant un telefèric l’aeroport d’Andorra-la Seu amb el Principat. Ho ha fet en el marc de la realització del pla de mobilitat interna al país, a través del qual es volen cercar noves oportunitats en matèria de mobilitat, encaminades al desenvolupament econòmic i social d’Andorra en un escenari post-Covid. El secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, va manifestar que en la línia d’aquest pla de treball, l’executiu va sol·licitar a les empreses que es presenten que incloguessin a la proposta un apèndix per valorar aquesta possibilitat. “Estem estudiant alternatives al transport rodat i un dels complements que vam demanar va ser analitzar el transport per cable entre l’aeroport i Andorra”, va dir.

Bartolomé va posar en relleu que tot i que hagin sol·licitat l’estudi per comprovar-ne la viabilitat, la seva realització dependria de l’evolució de l’activitat a la infraestructura aèria, ja que “si veiem que finalment l’aeroport té èxit, genera interès i els ingressos que produeix ens permeten executar la unió, seria una opció a treballar”. En aquest sentit, va indicar que el transport per cable està creixent en els darrers temps com una gran infraestructura de mobilitat, i va apuntar que el giny és “sostenible, ecològic, silenciós i eficient”. A més, va assenyalar que “hi ha poc desnivell entre ambdós territoris i no seria necessari col·locar moltes pilones, a banda que s’instal·larien cabines ecològiques per conservar el medi natural de l’entorn”.

Bartolomé va puntualitzar que aquesta connexió facilitaria i agilitzaria el transport de passatgers entre l’aeroport i Andorra. “El telefèric podria suposar una eina per resoldre la problemàtica de les cues a l’últim tram de la carretera”, va exposar. El secretari d’Estat també va afegir que la facultat de poder tenir comunicació amb l’exterior a través del camp aeri de la Seu no només implicarà l’arribada de visitants i turistes, sinó que donarà peu a l’entrada de nous inversors. “La facilitat d’entrada i sortida del Principat és un factor important perquè s’estableixin al país”, va comentar.

tracking