x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

França confirma que aixecarà les restriccions de mobilitat el 3 de maig

Castex assenyala que el toc de queda es manté a les set de la tarda fins a nova ordre
Dos agents francesos controlant un vehicle a la frontera del Baladrà.

França confirma que aixecarà les restriccions de mobilitat el 3 de maig

Dos agents francesos controlant un vehicle a la frontera del Baladrà.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/04/2021 a les 06:18
El primer ministre francès, Jean Castex, va confirmar ahir que la restricció de mobilitat, la qual limita els desplaçaments a deu quilòmetres des del domicili habitual, finalitzarà el 3 de maig, tal com va apuntar el president, Emmanuel Macron, el 31 de març, quan va anunciar la mesura. Ho va manifestar en roda de premsa, en la qual també va explicar que el toc de queda a les 19 hores fins a nova ordre.

D’altra banda, el primer ministre gal va indicar que les escoles reobriran dilluns vinent, 26 d’abril, tot i que en edats més avançades serà també a partir del 3 de maig i de manera semipresencial, i amb un operatiu de cribratge massiu amb tests d’antígens. Pel que fa a l’obertura dels comerços i l’hostaleria, Castex no va informar de cap data concreta, però va apuntar a mitjan maig, depenent de la situació sanitària. Amb tot, va assegurar que la reobertura serà progressiva i per etapes. També a mitjan mes vinent es preveu que es puguin reprendre algunes activitats culturals i de caire esportiu.

Per cloure, Castex va destacar que la situació epidemiològica a França ha millorat en les darreres setmanes gràcies a les restriccions, malgrat que encara hi ha 6.000 llits crítics ocupats per culpa del virus. Paral·lelament, va assenyalar que la campanya de vacunació segueix avançant i ja s’han administrat 13,2 milions de primeres dosis i més de cinc milions de segones dosis. La intenció és que d’aquí a l’estiu se n’hagin inoculat trenta milions.

D’altra banda, la consellera de Sanitat catalana, Alba Vergés, va confirmar ahir en una compareixença l’aixecament del confinament comarcal a partir de dilluns i el manteniment de les mesures actuals fins al 3 de maig. La Generalitat elimina la restricció per l’estabilització de la incidència de la Covid, tot i que Vergés va remarcar que les UCI continuen sobre els 500 pacients amb el virus i que s’ha de seguir sent prudent per no fer passes enrere.
  • #1 carmen sanchez
    (23/04/21 09:30)

    Per fi arribaran els turistes francesos !!!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts