Cimera Iberoamericana

El PS diu que la fiscalitat no preocupa Sánchez

El president espanyol, que es reunir ahir amb López, veu més important el problema de la desocupació dels residents

El PS diu que la fiscalitat no preocupa SánchezPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va mostrar ahir més preocupat per la situació de desocupació d’alguns residents espanyols al Principat que no pas per la polèmica en matèria fiscal que ha ocupat els darrers dies. Així ho va anunciar el conseller socialdemòcrata Pere López després de reunir-se amb el líder de l’executiu espanyol ahir a Soldeu.

“El cap del govern espanyol ha mostrat preocupació pels residents espanyols majors de cinquanta anys que s’han quedat a l’atur a causa de la pandèmia i que han hagut de marxar del Principat quan hi han fet tota la vida”, va explicar López en el marc d’una compareixença del grup socialdemòcrata. Davant d’una pregunta de la premsa, va explicar que la fiscalitat s’havia relegat a un tema secundari de la trobada. “No és la qüestió fiscal ni financera la que preocupa”, va assegurar el líder socialdemòcrata. I va afegir que el govern espanyol no havia tingut intenció de “collar” Andorra en cap moment en aquest sentit.

Tot i això, el conseller va explicar que durant la trobada s’havia volgut deixat clar igualment que el país havia dut a terme molta feina en matèria fiscal. “Hem defensat enèrgicament el que Andorra ha fet els últims anys”, va declarar López.

De fet, la Cimera Iberoamericana ha estat l’escenari de moltes reunions celebrades entre dirigents de diversos països. Unes trobades que han tornat a posar el tema de la fiscalitat sobre la taula. Sobretot, des de dimecres passat, en què el cap de Govern, Xavier Espot, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, van acordar la celebració d’una reunió anual per tractar les qüestions en matèria tributària. Un anunci que ha arribat en un context polèmic per la recent arribada de diversos youtubers al país i en què també s’està redefinint el concepte de paradís fiscal. En aquest sentit, hi ha el debat obert sobre si s’ha d’imposar una fiscalitat mínima a l’hora d’elaborar la nova llista de països no cooperadors en plena reforma fiscal que està treballant el govern espa­nyol.

Fins ara, els paràmetres per ser o no dins la llista de països no cooperants es basaven en la falta de transparència i la cooperació internacional, condicions que Andorra compleix escrupolosament des de fa anys. Ara, s’ha introduït el concepte d’elusió fiscal i es tenen en compte els països que tenen un règim fiscal amb baixa tributació.

tracking