Pandèmia mundial

Andorra supera els 13.000 casos amb 65 positius nous

Salut atribueix l'augment de la detecció de contagis al funcionament parcial dels Stop Lab per la Cimera

Helena Mas en la compareixença d'aquest migdiaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha anunciat aquest migdia la detecció de 65 contagiats més de la Covid que eleven el total d'afectats pel virus des de l'inici de la pandèmia a 13.007. Mas ha destacat que aquest augment de positius en comparació amb els 25 registrats ahir no és per un repunt de la incidència sinó que respon al fet que el 20 d'abril els Stop Lab van funcionar de formar parcial per assegurar l'atenció sanitària als participants a la Cimera i es van fer menys TMA de les habituals. I ha incidit que la mitjana de casos nous es manté en conjunt entre 40 i 45 per dia al llarg de tota la setmana. La taxa de reproducció de la malaltia era ahir d'1.

Els malalts actius pujaven a 461 al migdia dels que s'ha de restar l'home que ha traspassat a l'UCI aquesta tarda que deixa 16 casos més que ahir. I també hi ha un increment de les persones recuperades de la infecció amb 48 altes noves que eleven el total de recuperats a 12.423.

La situació a l'hospital era de 24 ingressats al moment de comparèixer Mas, un menys que ahir. Després de la defunció registrada d'un pacient que estava intubat a l'UCI i d'un alta a planta el centre es queda amb 10 persones a cures intensives, 7 d'elles amb ventilació mecànica, i 12 a habitacions de l'àrea Covid.

Vacunacions a Salita

Helena Mas ha explicat que ahir es van administrar 52 vacunes a la residència Salita a persones que fa més de 180 dies que han passat la Covid. Els vaccins van ser injectats a 32 usuaris i a 20 professionals del centre.

El total de vacunes inoculades ascendeix avui a 26.466, de les quals 21.785 corresponen a primeres dosis i 4.681 a segones. Mas ha remarcat que "és fonamental" inscriure's a la plataforma de vacunació per entrar al procés d'immunització i ha assenyalat que a la web de Govern s'han afegit respostes a les preguntes freqüents per resoldre els dubtes de les persones que no tenen clar si han de registrar-se, si necessiten acudir al metge i també sobre els efectes adversos que poden provocar els vaccins. La plataforma suma fins ara 38.888 persones que volen vacunar-se.

La secretària d'Estat de Salut s'ha referit a l'oferiment de dosis que va fer el govern de Portugal en el marc de la Cimera Iberoamericana. Mas ha afirmat que "estem molt agraïts" a Portugal perquè l'arribada d'aquestes vacunes "ens ajuda a la cobertura de la nostra població" i ha precisat que encara no hi ha res definit sobre l'enviament i s'està treballant en els detalls del tipus de vacuna que seria, en quina data, quantes dosis i s'ha d'esperar per parlar del subministrament concret que es faria.

tracking