x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
POLÍTICA

Pere López es reuneix amb Pedro Sánchez

El líder socialdemòcrata s'ha trobat amb el president espanyol abans que aquest hagi deixat el Principat després de la celebració de la Cimera
El líder socialdemòcrata i el president del govern espanyol a Soldeu aquest matí

El líder socialdemòcrata i el president del govern espanyol a Soldeu aquest matí

El líder socialdemòcrata i el president del govern espanyol a Soldeu aquest matí

Actualitzada 22/04/2021 a les 13:15
El líder del PS s'ha reunit amb el president del govern espanyol aquest matí a Soldeu, segons informa el partit en un comunicat, per seguir enfortint les relacions ja existents entre els dos polítics. Sánchez i López han acordat que es crearan comissions conjuntes i treballaran estretament com fins ara. El president socialdemòcrata ha volgut defensar la feina feta del Principat en frau fiscal, també han tractat temes com la defensa enèrgica del PS per donar a conèixer la realitat andorrana, l'acord d'associació amb la UE i els reptes de futur que tenen a l'agenda de treball i protecció social vinculats amb aquest acord. 

El president socialdemòcrata també ha exposat els drets polítics en línia a la pregunta que va fer la consellera general Judith Salazar sobre les recomanacions fetes per Espanya i França a l’Examen Periòdic Universal de les Nacions Unides, on es destacava que calia millorar els drets dels residents, sobretot pel que fa al dret a vot, la doble nacionalitat i la reducció dels anys per obtenir-la. Segons el PS, Pedro Sánchez ha manifestat que des del govern d’Espanya es veu preocupant, ja que es tracta d’una millora de drets polítics i socials dels residents espanyols a Andorra.


El PS retira una proposta d'acord per a deixar pas a noves taules de debat

El partit ha anunciat avui al matí que ha signat la retirada de la iniciativa parlamentària que el grup va presentar el 7 de juliol del 2020. Els conselleres Pere López i Susanna Vela han explicat que la raó de fer-ho ha estat el sorgiment d'una altra proposta per part dels grups de la majoria que es presentarà la setmana que ve. Aquesta nova proposta girarà entorn d'unes taules de debat anomenades "Andorra, reptes de futur. Espais de reflexió i debat". La configuraran els Comuns, el Govern i el Consell General, i també representants de la ciutadania i s'hi tractaran grans temes per repensar el país després de la crisi de la Covid, com la transició ecològica, la transició digital i el sistema de salut per a donar respostes a diversos reptes del país. "Estem contents d'haver iniciat un treball que es presentarà pròximament" ha expressat, López. En aquest sentit, els treballs s'iniciaran la setmana que ve i tindran continuïtat durant els mesos de maig i juny.

En el marc de la trobada entre el líder socialdemòcrata i el president espanyol s'ha deixat clar una vegada més que Andorra ha dut a terme molta feina en matèria fiscal. "Hem defensat enèrgicament el que Andorra ha fet els últims anys" ha declarat, Pere López. Tot i això, el conseller ha explicat que la qüestió financera no ha estat el tema més rellevant de la trobada. Per altra banda, el líder del govern espanyol sí que ha mostrat preocupació pels residents espanyols majors de 50 anys que s'han quedat a l'atur a causa de la pandèmia i que han hagut de marxar del Principat.
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts