x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

França confirma l'aixecament de les restriccions de mobilitat el 3 de maig

Jean Castex apunta a mitjans de maig per a la reobertura d'algunes activitats econòmiques, la qual serà progressiva, i es manté el toc de queda
Jean Castex, durant la compareixença d'aquesta tarda.

Jean Castex, durant la compareixença d'aquesta tarda

Jean Castex, durant la compareixença d'aquesta tarda.

Actualitzada 22/04/2021 a les 19:08
El primer ministre francès, Jean Castex, ha confirmat avui que la restricció de mobilitat de 10 quilòmetres des del domicili finalitzarà el 3 de maig, tal i com va apuntar el president, Emmanuel Macron, el passat 31 de març quan va anunciar la mesura. En roda de premsa, No obstant, Castex ha explicat que es manté el toc de queda a les 19 h fins a nova ordre.

D'altra banda, les escoles reobriran el dilluns 26 d'abril, tot i que en edats més avançades serà el 3 de maig i de manera semipresencial, i amb un operatiu de cribratge massiu amb tests d'antígens. Pel que fa a l'obertura dels comerços i l'hostaleria, Castex no ha donat una data concreta, però ha apuntat a mitjans de maig, segons la situació sanitària. Amb tot, ha assegurat que la reobertura serà progressiva i per etapes. També a la meitat del mes vinent es preveu que es puguin reprendre algunes activitats culturals i esportives. 

En la seva compareixença, Castex ha destacat que la situació epidemiològica a França ha millorat en les darreres setmanes donades les restriccions, tot i que encara hi ha 6.000 llits crítics ocupats per culpa del virus. Paral·lelament, ha assenyalat que la campanya de vacunació segueix avançant i ja s'han administrat 13,2 milions de primeres dosis i més de 5 milions de segones dosis. La intenció és que d'aquí a l'estiu se n'hagin posat 30 milions.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts