Els bars critiquen que no se'ls permeti obrir encara fins a les nou del vespre

Medina demana l’obertura esglaonada abans de l’estiu per evitar “escenaris pitjors”

Els bars critiquen que no se'ls permeti obrir encara fins a les nou del vespreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Unió de Bars exigeix al Govern que respongui a la demanda realitzada per poder obrir fins a les nou del vespre. Ho va afirmar al Diari el portaveu de l’entitat, Francesc Medina, qui va asseverar que fa dos mesos que van presentar la proposta i l’executiu “encara no ens ha donat una resolució”. “Ens trobem amb la incongruència de sempre, nosaltres veiem com les dades s’estabilitzen, als locals no hi ha proliferació de contagis i no ens deixen avançar. No té cap mena de sentit”, va assenyalar.

Així doncs, va indicar que fa gairebé dos mesos que el Govern “no ha actualitzat les mesures” i va qüestionar si la voluntat és “quedar-nos en aquesta situació tota la vida, amb aforaments i horaris limitats”. “Sembla que el virus s’activi a partir de les set de la tarda quan no és així, ens trobem en un moment en què tots sabem que ens hem de portar bé per no empitjorar, però no entenem quin problema hi ha per fer vida social més enllà de les set de la tarda”, va sostenir.

Medina va posar en relleu que el sector necessita treballar “amb certa normalitat” i que no es poden permetre “seguir en aquesta situació de forma permanent”, ja que els establiments han realitzat grans esforços i han aportat capital per “adequar els locals a les restriccions i mesures imposades per l’administració”. I va puntualitzar que té “por” que es repeteixi la situació que van viure l’estiu passat, “amb una reobertura massiva per l’arribada de turistes i un tancament en sec a partir del setembre”. El portaveu va apuntar que “l’únic” que demanen és una resposta a la sol·licitud que van presentar fa dos mesos i que el Govern doni llum verd a l’inici d’una reobertura esglaonada al sector. “La nostra intenció és anar millorant a poc a poc i que al juny estiguem preparats per l’arribada de visitants”, va dir.

Per cloure, Medina va destacar que des de l’associació, la Unió Hotelera i amb la col·laboració d’altres empreses del sector estan treballant per acabar d’enllestir la proposta per crear un segell propi que doni seguretat als establiments de restauració del país, i els ofereixi un distintiu de bones pràctiques de cara als clients.

tracking