OCUPACIÓ

El salari mitjà del mes de gener és de 2.123,74€

Durant el gener un total de 4.083 assalariats s’han vist afectats per les Suspensions Temporals de Contractes de Treball arran de la Covid-19

El salari mitjà baixa 50 euros des del juliol i se situa en 2.078 euros el mes d'agostFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d'assalariats del mes de gener del 2021, segons dadessemidefinitives, era de 37.778 persones, fet que representa una variació del -12,6% respecte al mateix mes de l'any anterior, en què n'hi va haver 43.234 en total. Aquest mes presenta l'increment més destacat del nombre d'assalariats, comparat amb el mateix mes de l'any 2020, en el sector "Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials" (+8,7%). En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat en el nombre d'assalariats és "Hoteleria", amb un -42,4%.

Segons dades publicades aquest dijous per Estadística la massa salarial total del mes de gener del 2021 és de 80,23 milions d'euros. La variació és negativa, d'un -11,9%, respecte al mateix mes de l'any anterior.El sectorque presenta una variació positiva més destacable segueixen sent les activitats sanitàries i en variació negativa s'hi mantéhostaleria. En canvi, el salari mitjà del mes de gener,haaugmentatrespecte al'any anterior un +0,8% i s'ha situat en2.123,74€. Aquest mes,el sectorque presenta la variació positiva més remarcable pel que fa al salari és "Transports i comunicacions", amb un +12,5%. El sector que presenta una variació negativa més destacable és "Altres activitats socials i serveispersonals", amb un -9,6%.

Durant el mes de gener del 2020 un total de 4.083 assalariats s'han vist afectats per les Suspensions Temporals de Contractes de Treballarran delaCovid-19, i han vist complementat el salari percebut per l'empresa amb l'aportació econòmica per part de Govern, que ha estat de2,5 milions d'euros el que representa un 3% de la massa salarial total.Arran d'aquestes suspensions, el salari mitjà i medià s'ha vist afectat.

tracking